Filip Sveningsson till MODO Hockey

1 april 2020 11:00
Filip Sveningsson i Tingsryd
Herr

Filip Sveningsson är klar för spel i MODO Hockey den kommande säsongen. ”En skicklig offensiv spelare som är på väg framåt i sin karriär. Han har spelat mycket i powerplay där han är en tillgång med sitt skott som han inte tvekar att avlossa. Sveningsson kan bryta mönster i en match och vi är glada att han kommer att representera MODO”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Filip Sveningsson har Gislaveds SK som moderklubb men har fått sin hockeyfostran i HV71 där han gått hela vägen via U16, J18 och J20 innan han säsongen 2016/2017 var ombytt för sina första matcher i SHL. Efter ytterligare en säsong i HV71 kom genombrottet som senior i Oskarshamn där Sveningsson svarade för 27 poäng (15+12) på 43 spelade matcher.

– Jag hade en väldigt bra tid i HV71 med fyra bra säsonger där jag trivdes och kände att jag hela tiden utvecklades som spelare. Jag kände dock att jag ville spela seniorhockey med mer istid på en hög nivå och flyttade vidare Oskarshamn där jag kände direkt att jag klarade av spelet och kunde fortsätta att ta steg i rätt riktning som spelare, kommenterar Sveningsson och fortsätter:

– Säsongen där Oskarshamn tog steget upp i SHL fick jag chansen att spela mycket och med bra spelare. Jag tog tillvara på den chansen där vi hade ett bra lag och det funkade för mig i omgivningen.

”Givetvis vill jag vara en offensiv kraft”

Sveningsson tog steget upp tillsammans med Oskarshamn till SHL där den senaste säsongen dock kantrades av skadebekymmer och forwarden svarade för 4 poäng (2+2) på 29 matcher.

– Den senaste säsongen var inte bra där jag hade några mindre skadeproblem och inte spelat mycket utan mestadels satt på sidan i Oskarshamn. Men efter utlåning till Tingsryd i HockeyAllsvenskan fick jag tillbaka både känsla, timing och spelglädje så det var väldigt positiv avslutning av säsongen, kommenterar Sveningsson och avslutar:

– Givetvis vill jag vara en offensiv kraft i MODO Hockey och bidra framåt på alla sätt jag kan. Föreningen har en tydlig målsättning och vi siktar mot toppen i HockeyAllsvenskan där jag ser fram emot att komma till Örnsköldsvik för att starta upp kommande säsong.

Kontraktet med Filip Sveningsson gäller över 2020/2021.

Fler klipp i MODO Channel