Stark vändning i mittperioden - MoDo med chans på tredjeplatsen
Publicerad: 2023-02-25
MATCHRAPPORT
Med fyra raka mål och en urstark mittperiod såg MoDo till att bana väg för tre viktiga poäng på lördagen. Hemmamatchen mot AIK slutade 4-2 efter mål av Ebba Hedqvist, Taylor Wabick och Vendula Pribylova gånger två. Inför söndagens serieavslutning finns därmed tredjeplatsen inom räckhåll.

TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone sätter ord på vinsten och analyserar matchen;

– Det här var en godkänd match av oss. Vi hade en bra offensiv press, sen fick vi genombrottet i den andra perioden. Deras målvakt spelade extremt bra och gjorde många stora räddningar, men vi hade tålamod och fick utdelning.

– Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb med att justera saker under matchen och hitta sätt att bli bättre rent offensivt. Defensivt blev det bättre och bättre ju längre matchen gick. Deras andra mål var en lyckträff, men vi lät det inte påverka oss utan fortsatte att pusha på.

MATCHFAKTA

MoDo – AIK 4-2 (0-1, 4-0, 0-1)
Mål: 1-1 Ebba Hedqvist (M Wabick, Ljungblom), 2-1 Taylor Wabick (Ljungblom, Wakefield), 3-1 Vendula Pribylova (Magwood, Hobson), 4-1 Vendula Pribylova (Andersson)
Skott: 47-18
Publik: 89

NÄSTA MATCH

En omgång återstår nu av SDHL:s grundserie och den spelas redan imorgon, söndag. Återigen väntar match på hemmais, närmare bestämt i Skyttishallen med nedsläpp 16:00.

Stötta MoDo mot SDE och sjung fram spelarna till tre poäng i jakten på tredjeplatsen!

Press- och kommunikationsansvarig MoDo Hockey