Mariam El-Mahmadi klar för två nya år

10 maj 2021 13:10
Dam

Under tisdagen blev det klart att Mariam El-Mahmadi fortsätter i MODO Hockey över de två kommande säsongerna. ”En väldigt allround spelare som tar ett stort ansvar över hela banan, det känns mycket bra att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss”, kommenterar huvudtränare Björn Edlund.


Mariam El-Mahmadi har Söderhamn/Ljusne som moderklubb men har sedan tidigare representerat MODO Hockey från säsongen 2013/2014 i såväl division 1 som i SDHL. Efter fem raka säsonger i MODO lämnade El-Mahmadi för spel Djurgårdens IF och Brynäs. Mariam återvände till MODO Hockey inför den föregående säsongen och det står nu klart att El-Mahmadi skriver på för ytterligare två år.

– Mariam är en väldigt allround spelare som har spelat både back och forward. Under den föregående säsongen så fyllde Mariam upp en centerpostion och gjorde den rollen väldigt bra. Efter dialog med henne har vi kommit fram till att vi får ut som mest i hennes spel på en backposition och hon kommer därför att ta klivet över till backsidan kommande år för att vi verkligen ska få ut max av varandra, säger Björn Edlund och avslutar:

– Mariam har ett bra flyt i sitt spel, är skicklig med pucken samtidigt som hon har en bra blick för spelet. Ska bli roligt att följa hennes utveckling den kommande säsongen.

Kontraktet är skrivet för de två kommande säsongerna.

Kontraktsöversikt 2021/2022