Ebba Tärnfjord lämnar MoDo
Publicerad: 2022-10-27
NYHET
Backen Ebba Tärnfjord väljer att avbryta sin hockeysatsning för att prioritera det civila. Därmed lämnar hon truppen.

20-åriga Ebba Tärnfjord har IFK Mariefred som moderklubb och kom till MoDo Hockey och hockeygymnasiet i Örnsköldsvik från Södertälje 2018. Redan under sin första säsong i klubben fick hon göra SDHL-debut, som 16-åring, och under de fyra år som gått sedan dess har hon noterats för 66 matcher i högstaligan.

Nu är det dock över, åtminstone för den här gången. Tärnfjord har kombinerat spelet i MoDo med studier på Umeå Universitet och känner nu att livspusslet inte riktigt går ihop.

– Jag har kommit till ett läge där jag måste prioritera och jag känner att jag både vill och behöver prioritera mina studier, säger Tärnfjord, vars kontrakt nu avslutas i förtid.

Björn Edlund, sportchef i MoDo Hockey:

– Vi har full förståelse för Ebbas situation. Det är såklart tråkigt då vi går miste om en talangfull spelare och bra person men vi respekterar och stöttar hennes beslut. Vi vill tacka henne för alla insatser genom åren och önska stort lycka till i framtiden.

Att Ebba Tärnfjord lämnar truppen innebär att det blir en lucka på backsidan.

– Vi har haft en lucka på backsidan öppen men nu kommer vi intensifiera arbetet i att hitta minst en back. När det blir får vi se men det ska såklart vara en fullgod ersättare och någon som gör skillnad och tillför truppen något, säger Björn Edlund.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist