Pär Styf förlänger med MODO Hockey

12 april 2019 10:10
Pär Styf i MODO-båset
Nyhet

Det står nu klart att MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf har förlängt sitt avtal med 1+1 säsong. "Vi är väldigt glada att Styf fortsätter i MODO Hockey där kontinuitet och stabilitet på ledarsidan är av största vikt. Han är även en viktig del av Återväxten då han har väldigt god kontakt med de yngre spelarna som gått hela vägen genom föreningen", kommenterar MODO Hockeys VD Johan Widebro.


Pär Styf har varit assisterande tränare i MODO Hockeys J20-lag och huvudtränare i både J18 och J20 innan han säsongen 2016/2017 blev assisterande tränare för MODO Hockeys representationslag. Det står nu klart att Pär Styf fortsätter i MODO-båset även den kommande säsongen.

– Det känns riktigt, riktigt bra och jag ser fram emot säsongen som kommer. Det är en bra känsla i kroppen och skönt att allt är på plats när det gäller kontraktet, kommenterar Styf till MODO Channel.

"Höga krav är väldigt utvecklande"

Den senaste säsongen var den första med Björn Hellkvist som huvudtränare i MODO Hockey och Styf tycker att samarbetet mellan tränarna fungerat väldigt bra såväl runt träning och match som utanför Fjällräven Center.

– Det var en utmanande säsong där jag fick en ny chef i Björn Hellkvist där det alltid är en anpassning till en början att lära känna varandra. Men vi kom ihop bra med ett för mig nytt sätt att tänka kring coaching. Det har varit en utvecklande och rolig tid där vi inte bara umgås dagarna kring hockeyn utan även utanför rinken vilket är roligt, berättar Styf och utvecklar:

– Det blev nya grepp med arbetssättet hur vi jobbar, inte minst utanför isen. Höga krav är väldigt utvecklande där Björn hela tiden vill ha en kravställande miljö på både spelare och oss ledare. Med höga krav, tydliga mål och tydlig plan utvecklas alla.

"Vi utbildar oss vidare för att bli redo"

Pär Styf gör sig redo för sin sjunde raka säsong som tränare för föreningen och motivationen är det inget fel på inför den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan 2018/2019.

– Det var en helt okej säsong senast där vi tog ett stort steg framåt där vi lyckats att vända båten åt rätt håll. Sen var det såklart att vi ville gå längre den senaste säsongen där vi hade både spelet och manskapet men var sak har sin tid och vi utbildar oss vidare i gruppen för att bli redo på riktigt under nästa säsong, kommenterar Styf och avslutar:

– Hela föreningen har tagit ett stort avstamp för framtiden på flera plan vilket är en skön känsla.

Kontraktet med Pär Styf är skrivet på 1+1 säsonger.

Till MODO Channel

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020