MoDo tabelletta efter ny seger
Publicerad: 2021-12-03
MATCHRAPPORT
MoDo Hockey fortsätter att vinna i HockeyAllsvenskan. Ikväll kom den sjunde raka segern – en seger som dessutom innebär att MoDo Hockey toppar tabellen i HockeyAllsvenskan. Filip Hasa öppnade målskyttet och det var starten på en rätt så behaglig resa mot tre poäng för MoDo Hockey. – Det känns kul att vi toppar tabellen, säger Mikkel Aagaard som också kan konstatera att MoDo Hockey nu på de 17 senaste matcherna vunnit 15 av dem.

Tre gånger den här hösten har MoDo Hockey mött Vita Hästen. Efter 4–0 respektive 4–3 i Hägglunds Arena blev det ikväll tredje raka segern för MoDo Hockey efter 4–1 i Himmelstalundshallen. MoDo Hockey tog tag i matchen de första minuterna men när Vita Hästen sedan fick chansen i power play hamnade kommandot hos dem en tid. Det såg ut att bli en mållös inledningsperiod men Filip Hasa ville annat. Efter en fin individuell prestation i offensiv zon som han avslutade med ett distinkt skott som Adam Ohre inte kunde göra någonting åt var MoDo Hockey i ledningen.

– Fick ett bra släpp från ”Sebbe” Ohlsson och såg att det blev en öppning och då var det bara att köra, kommenterade målskytten Hasa.

– En period som från vår sida var lite upp och ned. Vi har saker att jobba på men ändå helt okay, summerade Ohlsson de inledande 20 minuterna.

"Snabb replik efter reduceringen

I mittperioden var det länge och väl relativt fritt från målchanser. Men med drygt sju minuter kvar av densamma fick MoDo Hockey ett gyllene läge sedan två hemmaspelare ställt till det för varandra i mittzonen. Riley Woods högg direkt och kom tillsammans med Oscar Pettersson i ett två mot ett-läge. Woods levererade passning och Pettersson nätade. I slutet av satte sig MoDo Hockey i tremålsöverläge. Sam Vigneault hittade Markus Modigs som med ett mäktigt slagskott satte pucken i nät.

I tredje perioden fick Vita Hästen till en reducering i power play. Match igen? Nej. Det gick bara 46 sekunder för MoDo Hockey att återigen sätta sig i tremålsledning, målskytt för 12:e gången den här hösten Mikkel Aagaard. Fler mål blev det inte. MoDo Hockey tog via 4–1 sin sjunde raka seger, och klev därmed upp som ny tabelletta i HockeyAllsvenskan 2021/2022.

– Det känns bra just nu, tycker hela laget levererar, säger Aagaard efter slutsignalen.

"Kvartett som trivs

Noterbart efter höstens tredje raka seger mot Vita Hästen är att det är några spelare som trivs extra bra i just dessa matcher. Riley Woods som assisterade till ett mål ikväll har gjort totalt sju poäng (2+5) mot Vita Hästen. Markus Modigs, MoDo Hockeys poängkung, är uppe i totalt fem poäng mot Vita Hästen, målet ikväll var hans första efter att tidigare noterats för fyra assists. Sam Vigneault, med två assists ikväll, har gjort fyra poäng, samma notering har David Bernhardt.

MoDo Hockeys vecka i HockeyAllsvenskan är därmed avslutad. Kommande vecka väntar två bortamatcher, onsdag mot Troja-Ljungby och två dagar senare i Jönköping mot HV71. Nästa hemmamatch för MoDo Hockey är 15 december när Almtuna gästar Hägglunds Arena.