En poäng mot Djurgården på bortaplan
Publicerad: 2018-11-24
Dam
MODO Hockey fick inte den start man ville när man mötte Djurgården i första matchen på sin roadtrip. Efter att ha kvitterat i mitten av den tredje perioden, kunde Djurgården dra det längsta strået med ett avgörande 2-1 mål i förlängningen.

Det blev en slarvig inledning på matchen mellan MODO Hockey och Djurgården på Hovet. MODO inledde piggt och fick tidigt chansen i powerplay, men i det numerära överläget skapades ingenting och istället påbörjades ett böljande och slarvigt spel som skulle prägla hela perioden.

Båda lagen skickade många farliga chanspuckar genom egen zon, något som gjorde att chanser också delades ut åt båda hållen. Men inte heller i avsluten fanns det något fokus i den första perioden, som slutade 0-0. Och om det var något lag som var närmst ett ledningsmål efter 20 minuter, så var det hemmalaget.

I andra periodens inledande minut drog MODO Hockey på sig en utvisning, och det tog inte många sekunder innan hemmalaget hade utnyttjat sin chans i det numerära överläget. Sofie Lundin fick lite för mycket yta i slottet och tryckte in pucken bakom Peslarová i målet.

Hemmalaget fortsatte att trycka på efter sitt ledningsmål och inte förrän halvvägs in i perioden kom MODO Hockey in i matchen ordentligt. Man satte bättre press och tryckte tillbaka Djurgården i deras försvarszon. De riktigt farliga lägena uteblev dock.

Den tredje perioden inleddes med nästan två minuters poewerplay, då en Djurgården-spelare avslutade den andra perioden med att dra på sig en utvisning.

Tidig kvittering

I sista perioden drog MODO Hockey återigen på sig en utvisning i de inledande minuterna.

Hockey är dock inte alltid logiskt och i efterföljande numerära underläge kom 1-1 kvitteringen. Efter en lyckad rensning som Brooke Boquist snappade upp, advancerade hon in i anfallszon innan hon skicka en lurig puck mot mål som hittade hela vägen in i nätet.

Efter kvitteringsmålet tryckte MODO på bra, men mitt i sin hårda forcheck drog man återigen på sig en utvisning. Det numerära underläget redde man ut bra och med ett skönt kvitteringsmål i ryggen fortsatte man att trycka på mot Djurgårdens-kassen.

Inga mer mål gjordes under den ordinarie matchtiden och matchen gick till förlängning.

Väl kunde Djurgården dra det längsta strået och göra 2-1 när Josefine Jakobsen avgjorde genom att runda Peslarová i målet.

Snabb chans till revansch

Redan imorgon kommer chansen till revansch när MODO Hockey möter AIK 12:30 på Ulriksdals IP.