En poäng i svängig match mot Luleå
Publicerad: 2019-01-19
Junior
Det blev en poäng för MODO Hockey i J20 SuperElit Top10 under lördagen när man gästade Luleå och, efter en svängig match, förlorade på straffar med 4-3. MODO Hockeys målskyttar i matchen var Alexander Popovic, Tobias Åhström och Oscar Nordin.

J20 SuperElit Top10 fortsatte sitt seriespel under lördagen där MODO Hockey gästade Luleå för de båda lagens enda match denna helg. Matchens första period skulle bli mållös men inte händelselös, redan efter 9 sekunder av matchen så fick Luleå första chansen i numerärt överläge och när 20 minuter var spelade så hade även MODO haft chanser i power play, utan att lyckas göra mål.

3:30 in i mittenperioden så kom matchens första mål då Luleå tog ledningen genom Nils Thomasson. Det var dock MODO som skulle vinna både skotten i perioden och vinna perioden målmässigt.

Med mindre än sex minuter kvar av andra perioden så kvitterade MODO genom Alexander Popovic, på assist från Simon Andersson och Joel Wahlgren, och bara minuten efter kvitteringen tog MODO Hockey ledningen i matchen då Tobias Åhström satte 1-2, framspelad av Nicolas Müller och Max Wahlgren.

Luleå kom i kapp och vann på straffar

Inledningen av tredje perioden innehöll var sin utvisning för lagen men utdelningen i spelformen uteblev fortsatt. MODO Hockey hade dessutom en chans på straff som Maximilian Popovic inte kunde utnyttja.

Matchens nästa mål blev dock MODO Hockeys efter att Oscar Nordin gjort 1-3 i mitten av perioden, assisterad av Linus Skager och Anton Gradin.

MODO såg ut att gå mot segern men Luleå skulle komma igen. Med mindre än sex minuter kvar kom reduceringen till 2-3 och med bara 33 sekunder kvar av tredje perioden kvitterade man även till 3-3.

Matchen gick därmed till förlängning, en förlängning som blev mållös och straffar fick avgöra. Väl där var det Luleå som drog det längsta strået och såg till att extrapoängen stannade i Norrbotten.