100 mål för William Eriksson

11 mars 2018 09:00
Junior

MODO Hockeys William Eriksson gjorde under lördagen sitt 100:e grundseriemål i juniorserierna för MODO Hockey när han borta mot Karlskrona gjorde matchens första mål. En imponerande milstolpe i karriären för junioren som kom till MODO Hockey 2014.


William Eriksson anslöt till MODO Hockey inför säsongen 14/15 och spelade den säsongen med MODO Hockeys J18-lag, där han tidigt visade att han är en duktig målskytt.

– Jag har alltid varit en målskytt, det är det roligaste jag vet. Jag hade väl inte trott att jag skulle nå 100 mål när jag flyttade till MODO och Örnsköldsvik 2014, men nu är jag där och det är riktigt roligt, sa William Eriksson när han på lördagskvällen satt på bussen från Karlskrona till Malmö för morgondagens match.

Så här långt under säsongen har William Eriksson stått för 19 mål och 19 assist på 37 matcher.

– William är född målskytt. Han har ett bra skott men främsta egenskapen ligger i att han läser av målvakten innan skottet. Han är en drömspelare att ha i viktiga matcher, en kille utan nerver och som oftast levererar när han som bäst behöver, kommenterade huvudtränare Mikael Sundell.

Nu väntar söndagens match mot Malmö innan slutspelet drar igång för MODO Hockey och William Eriksson ser fram emot att göra fler mål i MODO-tröjan.

– Dagens mål var ett riktigt turmål som studsade in via ett ben. Men man ska ha tur ibland, också. Sedan är det viktigt att ha bra medspelare och kedjekamrater och det har jag haft turen att ha, avslutar William Eriksson.