Hans Särkijärvi inför bortamötet mot Skellefteå AIK
Publicerad: 2017-08-23

MODO Hockey spelar på torsdag kväll sin tredje försäsongsmatch inför HockeyAllsvenskan 2017/2018 när laget reser till Piteå för att där möta Skellefteå AIK. "Vi har tränat bra de senaste två-tre passen på is och gjorde en bra match senast mot Luleå på bortaplan. Skellefteå spelar på ett sätt där det verkligen gäller för oss att hålla oss till det vi bestämt på förhand", säger MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi inför matchen.

MODO Hockey kommer senast från seger över Luleå Hockey när den andra försäsongsmatchen spelades på torsdag kväll i Coop Norrbotten Arena. Efter straffläggning gick MODO segrande ur matchen med 3-4. 

– Det var en bra match med bra perioder i matchen. Vi startade försiktigt men kom igen i den andra perioden med bra anfallsspel för att sedan avsluta lite passivt. Men i det stora hela gjorde vi en bra tillställning och framför allt i den andra perioden där vi spelade mer anfalssspel. Luleå hade stora delar av matchen men vi spelade ett bra försvarsspel och jag är nöjd med hur långt vi kommit vid den här perioden, nu ska det förfinas och påminnas, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel.

"Vi testas ordentligt på försäsongen"

Nu väntar ytterligare en match mot SHL-motstånd när Skellefteå AIK tar emot på torsdag kväll i Piteå för säsongens tredje match för MODO Hockey. Skellefteå har även de spelat två försäsongsmatcher inför mötet då Troja/Ljungby och Sparta Sarpsborg båda besegrats med 2-1 och 3-2. 

– Vi testas ordentligt i matcherna mot riktigt bra motstånd och just Skellefteå spelar på ett sätt där det verkligen gäller för oss att hålla oss till det vi bestämt innan matchen, kommenterar Hans Särkijärvi och avslutar:

– Jag vill se saker i matchen mot Skellefteå som vi tränat på med spelvändningar, ingångar i anfallszon, försvarsjobbet och allt det annat som vi tränar på varje dag. Det ihop med bra prestationer.

Läget i laget

MODO Hockey kommer till spel med i stort sett samma mannskap som i den senaste matchen. Magnus Häggström och Tommy Enström spelar inte. Sebastian Magnusson är inlånad från Örnsköldsvik HF medan Isak Wallin vaktar kassen.

Hans Särkijärvi i MODO Channel inför matchen

Fler klipp i MODO Channel

Match mot Björklöven på lördag i Fjällräven Center

SCA-cupen och mötet mot IF Björklöven står här näst på schemat efter torsdagens bortamatch och biljetterna till den matchen finns sedan innan ute till försäljning

Har du ingen möjlighet att vara på plats i Fjällräven Center direktsänds matchen i sin helhet i MODO Channel.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson