Olivia Carlsson klar för fortsättning i MODO Hockey

22 maj 2019 11:00
Dam

MODO Hockey kan idag glädjande meddela att Olivia Carlsson förlängt sitt kontrakt. Forwarden, som var lagkapten säsongen 18/19, har skrivit på för två nya säsonger i föreningen. "Hon är en av grundbultarna i lagbygget då Olivia står för det MODO Hockey ska stå för", säger sportchef Björn Edlund.


MODO Hockeys lagbygge inför säsongen 2019/2020 i SDHL fortsätter och nu står det klart att Olivia Carlsson förlängt kontrakt över de kommande två säsongerna. Något som hon menar var en självklarhet.

– Det känns jättekul att fortsätta i MODO Hockey och det kändes självklart att stanna. Jag trivs jättebra i både staden och föreningen så jag ser fram emot fortsättningen och nästa säsong, säger Olivia Carlsson och fortsätter:

– Det känns skönt att det är klart så att man bara kan sikta framåt mot nästa säsong nu.

Den 24-åriga forwarden kommer från ännu en fin säsong där hon stod för 30 poäng på 42 matcher och även hade äran att vara lagkapten.

– Det var en lite speciell säsong. Jag försökte vara mig själv och inte tänka så mycket på att man var lagkapten. Men jag är väldigt mån om att ha en bra grupp som jobbar tillsammans oh det ville jag lyckas med. Så det var lite svårt i början och lite mycket fokus låg på det. Men sen när jag kom in i det kändes det mer naturligt, säger Carlsson.

Innan säsongen var hon tydlig med vad hon ville utveckla i sitt spel. Bland annat spelet med pucken, något som hon tycker att hon lyckades med.

– Förra säsongen tog jag stora steg i min utveckling med pucken i spelet. Under säsongen så kände jag att det släppte litegrann. Jag kände mig mer trygg och vågade mer vilket gjorde att jag kunde ta ett större ansvar i spelet, säger hon.

Något som även huvudtränare och sportchef Björn Edlund intygar.

– Olivia har utvecklat sitt spel där hon alltid haft drivet och gjort jobbet men nu även producerar poäng i jämn takt och har ökat den stadigt. Hon jobbar väldigt hårt på detaljer för att utveckla sitt eget spel och är verkligen ett föredöme för gruppen, säger han.

Laget överraskade

Säsongen 2018/2019 ställde MODO Hockey ett ungt lag på isen med många nya ansikten. Trots det så överraskade man många och gick till semifinal. Lagkaptenen är stolt över vad laget åstadkom förra året.

– Vi hade ett stort spelartapp med många tunga namn som försvann och det var lite osäkert hur det skulle gå. Det var många som undrade, även jag. Men jag tycker verkligen att vi överraskade och vi blev bara bättre och bättre under hela året. Det var ett superhärligt gäng att jobba med, säger hon.

Med ett ungt lag menar Björn Edlund att rutinerade spelare som Carlsson är väldigt viktigt.

– Trots sin unga ålder tillhör hon den rutinerade delen av laget och tar aldrig ett träningspass för givet. Jag är fantastiskt glad att hon kommer fortsätta då hon är viktig för oss både på och utanför isen, säger Edlund.

Kontraktet är skriver över två säsonger.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020

Till MODO Channel