MoDo förlänger kontraktet med Riley Woods
Publicerad: 2022-02-11
NYHET
MoDo Hockey har glädjen att meddela att klubben har förlängt avtalet med forwarden Riley Woods, till våren 2023. – Det är hos MoDo jag vill vara, säger kanadensaren.

Det går med fog att säga att Riley Woods har tagit HockeyAllsvenskan och MoDofansen med storm. Forwarden gör sin första säsong utanför Nordamerika men har redan acklimatiserat sig på ett utmärkt sätt. Efter 40 spelade matcher har han den prydliga poängraden 20 mål och 20 assists och i totalen ligger han på fjärde plats i HA:s poängliga.

Nu står det klart att hans ettårskontrakt med MoDo förlängs med ytterligare ett år.

– Det har varit fantastiskt så här långt. Jag har bara bra saker att säga om MoDo och de har gjort min övergång till europeisk ishockey enkel. Det är hos MoDo jag vill vara. Atmosfären är otroligt bra, fansen fantastiska och jag tycker om staden och alla människor runt omkring, säger Woods och fortsätter:

– Jag är glad över att Henrik (Gradin) hade tålamod att hitta rätt deal för mig och jag är upprymd över att komma tillbaka för en till säsong, med de andra killarna som stannar även nästa säsong.

En som tidigt pratade om Riley Woods som en potentiell poängligavinnare var huvudtränaren Mattias Karlin, som är glad över att lagets poängstarkaste spelare har förlängt sitt kontrakt.

– Det var stora förväntningar på Riley. Han hade det kanske lite tufft i början med anpassningen till ett annat spel, och jag tycker också att han hade en del otur då han missade många lägen. Sedan har han haft en stegrande kurva hela tiden och de sista 15 matcherna har han varit fantastisk, säger Karlin.

– Det är en riktigt rolig prick också, som är avslappnad och bidrar till god och positiv stämning i omklädningsrummet. Han drar mycket skämt och är lite av en clown (skratt). Jag har bara positivt att säga om honom, både på och utanför isen.

Att han är skicklig på isen har alla sett, men just hans personlighet är också någonting som sportchef Henrik Gradin understryker.

– Det är en väldigt bra människa som är bra att ha i gruppen. Sedan är han en pålitlig poänggörare som är med och gör andra spelare bättre, säger Gradin.

Med Woods på ett förlängt kontrakt lägger nu "Hinken" fullt fokus på värvningsarbetet inför att transferfönstret stänger på tisdag. Det är ingen hemlighet att MoDo letar förstärkning inför slutspurten.

– Det är hela tiden en pågående grej. Marknaden är smal men vi jobbar hårt på att försöka få in spelare innan deadline, säger Gradin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist