Westfält om flytten till Ö-vik: "MoDo är på uppgång"

4 maj 2022 15:45
HERR

Marcus Westfält är klar för MoDo Hockey. 22-åringen gör flytten norrut under helgen och ser fram emot att få bekanta sig med sin nya klubb och omgivning.

"MoDo har gjort en intressant satsning och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på allt bra från förra säsongen", säger han.


Först August Berg och sedan Marcus Westfält. På två dagar har MoDo Hockey presenterat två nyförvärv som har rötterna i Vallentuna. Berg och Westfält har dessutom representerat Brynäs samtidigt och känner varandra väl sedan unga år.

– Ja, vi är barndomsvänner och det ska bli väldigt kul att spela tillsammans med honom i MoDo, säger Westfält, som även är bekant med en del andra spelare i truppen.

– "OP" (Oscar Pettersson) känner jag såklart från Västervik, och även Folin och Wahlberg. Sedan känner jag Mannberg från tiden i Brynäs och Ingman sedan jag var utlånad en kort period till Karlskrona. Det är klart att det blir en extra trygghet att ha några man känner redan i klubben, några man lätt kan fråga om det är någonting man undrar över.

Mattias Karlin är heller inget okänt ansikte för Westfält. Under två av sina tre säsonger i Västervik hade centern just Karlin som coach.

– Det är klart att det har spelat in i mitt val. Jag tyckte att det kändes jättebra med honom i Västervik, det är en skicklig coach och vi hade ett bra samarbete.

Marcus Westfält är nöjd med säsongen som var i Västervik och med de kliv som han känner att han tagit ute på isen. Totalt blev det 22 poäng, varav 12 mål, i HockeyAllsvenskan 2021-2022.

– Jag fick bra förtroende från tränarna och samtidigt kände jag att jag fick ett bättre självförtroende än vad jag haft tidigare. Det handlar om att våga och att lira ut. Jag skulle säga att jag varit ganska defensivt lagd förut, men nu har jag utvecklat mitt offensiva spel.

– Jag vill vara en spelare som man kan använda i alla slags situationer, vare sig det är spel fem mot fem, boxplay eller powerplay. En allround-spelare som är stark på pucken.

Nu väntar alltså en flytt till Örnsköldsvik.

– MoDo är en stor förening som jag verkligen tycker är på uppgång. De har gjort en intressant satsning och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på allt bra från förra säsongen. Det känns kul att komma till en bra stad med mycket hockeykultur också, säger Marcus Westfält.

22-åringen beskriver sig själv som en person som har "svårt att sitta still".

– Jag gillar att hitta på saker och att umgås med vänner. Jag gillar att skämta och att skratta och försöker att vara en snäll, trevlig kille. Jag spelar gärna padel och på vinterhalvåret blir det en del tv-spel på kvällarna.