Martin Kaut till MODO Hockey

29 oktober 2020 10:00
Herr

Efter att alla papper nu är påskrivna kan MODO Hockey presentera forwarden Martin Kaut som lån från Colorado Avalanche organisation. ”Vi vill att han ska bidra offensivt hos oss med sin fart, sitt skott och sin tyngd”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Tjecken Martin Kaut tillhör Colorado Avalanche organisation där han spelat under två säsonger sedan han blev draftad som spelare 16 i den första rundan 2018. Efter 26 poäng (12+14) på 63 spelade matcher i AHL för Colorado Eagles fick Kaut spela 9 matcher i NHL säsongen 2019/2020 där han svarade för två mål och en assist för tre poäng. I AHL säsongen 2019/2020 blev det 18 poäng (5+13) på 34 spelade matcher.

– Vi är oerhört glada att tillsammans med Avalanche kunna hitta den här lösningen. Vi har letat en rightare med de egenskaper Martin har. Förutom att han är rejäl i allt han gör har han även en bra skridskoåkning och är alltid ”där det händer” offensivt ute på banan. Han kommer att bli användbar, inte minst i powerplay, kommenterar Fredrik Glader.

Anländer och tränar på fredag

Den här säsongen har Martin Kaut spelat i den klubb han fostrats i, Dynamo Pardubice, där han gjorde ett matchvinnande mål på fyra matcher. Nu är Kaut klar för lån till MODO Hockey fram till dess att NHL-säsongen startar.

– Avtalet gäller för hela säsongen men kan brytas för spel i NHL eller AHL då han har ett kontrakt med Colorado Avalanche, kommenterar Glader avslutningsvis.

Martin Kaut kommer att spela i nummer 26 i MODO Hockey och anländer till Örnsköldsvik under fredag. Då kommer även intervju med Kaut i MODO Channel.

Sportchef Fredrik Glader är även gäst i MODO Channels Uppsnack som startar 18:00 på fredag eftermiddag, en timme innan nedsläpp i matchen MODO Hockey - Västerviks IK.