Kevin Törnblom ny i damverksamheten

3 maj 2019 15:45
Dam

Det står nu klart att MODO Hockeys damverksamhet förstärks. Kevin Törnblom ansluter som junioransvarig och assisterande sportchef. "Vi är väldigt glada över att kunna presentera den här nyheten. Vi letar alltid efter möjligheter att skapa förutsättningar för våra spelare", säger Björn Edlund.


25-åriga Kevin Törnblom kommer senast från Leksands IF där han varit huvudtränare för föreningens div 1 lag samt hockeygymnasiet. Nu är han klar som junioransvarig för MODO Hockey.

– Vi vill stärka upp damverksamheten med en stor roll för att skapa mycket bättre förutsättningar för båda våra lag. Här har vi funderat över hur vi ska få så bra utveckling spom möjligt och kommit fram till att vi vill ta ett järngrepp kring framförallt juniorverksamheten, säger Björn Edlund.

Kevins roll blir delad. Dels blir han ansvarig för juniorverksamheten, men också assisterande sportchef där han kommer ha ansvar över administravia delar.

– Rollen är bred där Kevin kommer jobba tillsammans med mig med ett uppdelat ansvar kring frågor som berör sportchefsrollen. Samtidigt kommer han att vara junioransvarig och huvudtränare för juniorlaget, säger Edlund och fortsätter:

– Det här innebär att vi kommer få en person som jobbar mot juniorerna i ett större perspektiv. Han kommer vara nära verksamheten och vi kommer kunna skapa en röd tråd mellan junior- och seniorlag. Vi kommer ha stor nytta av Kevin även i seniortruppen då detta är ett steg mot att skapa en tydlig brygga mellan våra lag. Jag vet att detta kommer resultera i en bättre utveckling för våra yngre spelare.

Säsong 2019/2020 firar MODO Hockeys damverksamhet 50 år. När det kommer till damishockeyns utveckling har föreningen alltid legat i framkant, den nytillsatta rollen är en del av ett långsiktigt mål om att forsätta gynna svensk ishockey.

– Det här tror vi är rätt riktning att gå för att fortsätta vara ledande när det gäller att utveckla unga och duktiga ishockeyspelare. Vi ser att det finns ett stort utvecklingsområde, och på sikt kommer det här att gynna svensk ishockey.

"Steget mellan junior- och seniorverksamheten ska bli mindre"

Utöver det tidigare jobbet som huvudtränare för Leksands div 1 lag och ansvarig för hockeygymnasiet, studerar Kevin Törnblom "Sport Managment". När chansen dök upp om att fortsätta studera och kombinera rollen i MODO, kändes det helt rätt.

– Att få möjligheten att kombinera det jag studerar i rollen som assisterande sportchef och samtidigt fortsätta jobba med att utveckla juniorer känns väldigt bra. Jag vill att steget mellan junior- och seniorverksamheten ska bli mindre och mer självklart.

Målsättningen hos Kevin Törnblom är glasklar, både på kort och lång sikt.

– MODO är, och ska vara, ett topplag i SDHL och en plantskola för landslaget. Där fokus på att utveckla våra spelare ska genomsyra hela verksamheten, från flickprojekt till seniorlag, säger Törnblom och fortsätter:

– Det känns otroligt roligt och motiverande att bli del av en stark organisation. MODO har med Björn i spetsen byggt en verksamhet som i mina ögon är Sveriges starkaste. Det tycker jag också man visar att man vill vara, i och med den nya rollen som min tjänst innebär, avslutar han.

Kontraktet med Kevin Törnblom är skrivet över säsongen 2019/2020.