Ledarfiguren stannar i MODO – nytt kontrakt för Olivia Carlsson

18 juni 2021 11:01

Hon är en ledare ut i fingerspetsarna och en av föreningens allra viktigaste spelare.

MODO Hockey kan med glädje meddela att Olivia Carlsson bestämt sig för att fortsätta i klubben.


Det är svårt att sammanfatta exakt hur betydelsefull Olivia Carlsson har varit för MODO Hockey under årens lopp. I mars fyllde hon 26 år och det i sig är ju ingen ålder på något vis, men när vi nu skriver 2021 så har hon varit klubben trogen i ett helt decennium.

2012 var Carlsson med och bärgade klubbens första SM-guld på damsidan och de tre senaste säsongerna har hon fungerat som lagkapten.

Den gångna vintern passerade hon 300 spelade grundseriematcher i MODO-dressen. Får hon bara vara hel så kommer hon under 2021/2022 att ta sig förbi Johanna Olofsson och bli den damspelare som gjort flest matcher i klubbens historia.

Ja, Olivia Carlsson har alltså förlängt sitt kontrakt.

– Jag trivs fantastiskt bra i både föreningen och i staden, med tränare och med spelare. jag har bott här så länge nu också och har byggt upp en krets utanför hockeyn också. Det känns jättekul att ha skrivit på för två nya år, säger hon.

Att det bankar ett MODO-hjärta i Olivia Carlsson råder det inga tvivel om.

– Det är svårt att beskriva, men det är någonting som gör att jag verkligen älskar Modo. Jag har gjort det sedan jag kom hit. Jag har blivit väl omhändertagen och utvecklats mycket. Det har verkligen varit människor runt omkring mig som har brytt sig och ställt upp, både på och vid sidan av isen. Det är också en förening som satsar på damerna och det är kul att vara i en sån förening.

Björn Edlund, MODOs huvudtränare, är extra lycklig en dag som denna.

– År ut och år in fortsätter hon att vara ett hjärta i laget och en spelare som alla kan ta rygg på, under träningar och matcher men också vid sidan av isen. Olivia är oerhört professionell i allting hon gör och att vi nu kan förlänga med henne innebär att en av de viktigaste pusselbitarna är på plats inför nästa säsong.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/2023.