Modigs laddad för toppmöte: "Är väl förberedda"
Publicerad: 2021-12-10
INFÖR MATCH
Det är dags för ett toppmöte i ordets rätta bemärkelse när MoDo Hockeys herrar på fredagskvällen gör upp med HV 71 på bortaplan. Ettan mot tvåan i tabellen, båda med 51 inspelade poäng. Vi ska ta revansch på dem", säger MoDo-forwarden Markus Modigs.

MoDo Hockey och HV71 har gjort upp vid ett tillfälle hittills den här säsongen, i Hägglunds Arena den 13 oktober. Det är den enda förlusten som MoDo åkt på hemma i Ö-vik hittills den här säsongen och det var på ett väldigt snöpligt sätt som den kom. MoDo såg starka ut i tredje perioden, fick in en kvittering genom Emil Wahlberg och gick för ett segermål - när HV plötsligt satte 2-3 med 25 sekunder kvar.

– De hade medvind då och matjord i fickorna och allting sånt. Vi ska ta revansch och ta tillbaka de tre poängen idag, säger Markus Modigs.

Modigs är i en fin målform. Han har nätat i fyra raka matcher och har noterats för sju mål på de sju senaste matcherna.

– Det har ramlat in lite nu på slutet. Det är klart att det är kul att vara med och bidra och att känna sig delaktig, men det viktigaste är alltid att laget vinner.

Senast mot Troja-Ljungby satte han avgörande 2-1-målet i förlängningen efter ett par tjusiga dragningar.

– Det var lite onödigt av oss att sätta oss i den sitsen, men det gäller att hitta vägar att vinna och nu gjorde vi det igen.

Nu väntar alltså ett annat småländskt lag i form av HV71.

– Det ska bli väldigt kul att spela en toppmatch och spännande att få ta sig an en sån utmaning. Vi har kikat på hur det kan tänkas se ut i kväll och är väl förberedda. Vi ska gå ut och utnyttja våra styrkor och även deras lite mindre starka sidor.

Inga förändringar har skett i MoDos matchtrupp jämfört med matchen mot Troja senast.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist