Seger på straffar mot Oskarshamn
Publicerad: 2018-11-27
Det blev en spännande match under tisdagskvällen mot IK Oskarshamn, 2-2 efter full tid och förlängning innebar straffar. Väl där visade sig MODO Hockey säkra och plockade hem två nya poäng, vilket också innebar poäng i fem raka matcher.

En riktig utmaning väntade för MODO Hockey när man mötte IK Oskarshamn under tisdagskvällen, och man fick en bra start där man tidigt tog tag i taktpinnen. Direkt i matchens inledning fick man ett powerplay, målen uteblev men de första tio minuterna av perioden huserade man i IKO:s zon med flera farliga målchanser.

Tolv minuter in i perioden drog man dock på sig en utvisning, något som gjorde att gästerna kunde komma in något i matchen. MODO höll dock gästerna ute och den första perioden slutade 0-0, där hemmalaget hade en liten fördel.

Den andra perioden började på precis samma sätt som den första. Med ett MODO som kom ut i hög fart. Fem minuter in i perioden så ringde också klockan för första gången under kvällen. IKO gjorde ett riktigt katastrofbyte som friställde Daniel Sylwander. Med god tid på sig pricksköt han in pucken bakom Adam Åhman.

Ett par minuter senare smällde det igen. På en avvaktande utvisning skickade Walfridsson in en puck mot mål, på returen som uppstod kastade sig Henrik Björklund in framför mål för att trycka in 2-0 pucken.

MODO fortsatte sedan att trycka på framåt. Men hockey är inte alltid logisk och 13:37 in i den andra perioden reducerade IKO till 2-1. Filip Sveningsson hittade nät från en till synes snäv vinkel. Baklängesmålet stoppade dock inte hemmalaget som fortsatte att ligga på.

Inget avgörande på full tid

MODO Hockeys tryck fortsatte sedan i den tredje perioden. Man fick tidigt med sig ett powerplay och de första sju minuterna av perioden huserade man bara i IKO:s försvarszon. Nio minuter och trettiotre sekunder in i perioden kom dock kvitteringen. En misslyckad puck ut ur försvarszon snappades upp av en IKO-spelare som kunde servera den fram till en fri Alex Hutchings.

Efter kvitteringen tog IKO kommandot i matchen, MODO blixtrade till ibland men i övrigt såg bortalaget ut att vara piggast. Mot slutet tog hemmalaget tillbaka matchen men den kunde inte avgöras på fulltid och gick till både förlängning och straffläggning. Väl där kunder hemmalaget dra det längsta strået. MODO satt två raka straffar genom Johan Eriksson och Henrik Björklund. Samtidigt som Linus Lundin räddade både IKO:s straffar.

Seger innebär två poäng och poäng i fem raka matcher. Nästa match spelas på fredag, då väntar ett riktigt spännande möte mot Björklöven på bortaplan!