Seger med 3-1 i fartfyllt möte med Leksand
Publicerad: 2019-01-12
Junior
En briljant Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål och ett effektivt försvar var segerreceptet för MODO Hockey i J20 SuperElit Top10, när man besegrade Leksand på hemmaplan med 3-1. Framåt var det Alexander Popovic, Sebastian Walfridsson och Maximilian Popovic som stod för målet.

Efter förra helgens tre poäng på bortaturnén i Stockholm så var det dags för första hemmamatchen i J20 SuperElit Top10 för MODO Hockey, när man under lördagen tog emot Leksand i vad som skulle bli en tempostark tillställning med många chanser och två bra målvakter i Lucas Jägbring i MODO och Jakob Hellsten i Leksand.

Matchen skulle ha flera olika ansikten och under de första 20 minuterna var det hemmalaget som var bättre, i stora delar. MODO kändes lite snabbare och mer påslagna än Leksand och man skapade flera bra chanser att ta ledningen i matchen, men den sista skärpan saknades samtidigt som Leksands Jakob Hellsten storspelade.

MODO Hockey fick till slut utdelning på sitt fina spel och målet kom i slutminuten av perioden då hemmalaget spelade i numerärt överläge. I en tilltrasslad situation fram Leksands mål kunde till slut Alexander Popovic få in pucken för 1-0, framspelad av Oscar Pettersson och Tim Wahlgren.

Leksand växte in i matchen

Mittenperioden blev betydligt jämnare spelmässigt och chansmässigt, då Leksand växte in i matchen och tog för sig bättre i närkamperna. Ett tidigt power play för gästerna gav dem flera chanser framför Lucas Jägbring, men Jägbring stod för en stark insats matchen igenom.

När spelet i perioden jämnat ut sig, men där Leksand ändå var närmast att göra nästa mål så var det MODO som skulle få utdelning och det kom från Sebastian Walfridsson. Med ett mäktigt skott från blålinjen hittade han rätt bakom Hellsten i Leksands mål, Walfridsson spelades fram av Max Wahlgren och Oliver Lexenberg.

Men Leksand skulle få sitt mål med mindre än fyra minuter kvar av andra perioden. Målet från Emil Heineman såg till att det var 2-1 på tavlan efter 40 spelade minuter.

Jägbring fick briljera i tredje perioden

Leksand var det klart bästa laget i tredje perioden och skapade de flesta och bästa chanserna. MODO Hockeys försvarsspel fick bekänna färg och det gjorde man med bravur. Leksands chanser var verkligen inte ofarliga och när försvarsspelet från MODO inte satte stopp för Leksand så var det Lucas Jägbring som klev fram som en jätte i målet och stod för mängder av fina räddningar.

Leksand tryckte verkligen på för att få till kvitteringen men MODO orkade stå emot och när Leksand tog ut målvakten i slutet så kunde Maximilian Popovic avgöra matchen med sitt 3-1 i tom kasse.

MODO fick därmed tre starka poäng med sig J20 SuperElit Top10. Redan i morgon söndag är det dags för nästa match i Fjällräven Center då MODO Hockey tar emot Örebro med start 12:30.