Mina Waxin förlänger med MODO Hockey

12 april 2018 15:45
Dam

Nu står det klart att ännu en spelare förlänger med MODO Hockey. 16-åriga Mina Waxin har skrivit sitt första A-lagskontrakt. ”Mina är en väldigt ung och talangfull back som gjorde en väldigt bra resa i år. Hon klev in och visade att hon hanterar seniorspel”, kommenterar sportchef Björn Edlund.


Mina Waxin blir den andra spelaren som förlänger med MODO Hockey inför den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet över två säsonger och den unge försvararen är väldigt glad att det är klart.

– Det känns väldigt avslappnat och skönt nu när kontraktet är skrivet, speciellt nu när jag går i skolan. Det känns tryggt att veta vart jag ska spela de kommande åren, säger Mina Waxin.

Fjolårssäsongen var Waxins första i SDHL. En säsong som gick lite bättre än vad hon trodde på förhand och där hon utvecklades mycket.

– Jag hade tron på mig själv innan säsongen att jag skulle få spela lite matcher, men att det kanske inte skulle bli så mycket speltid. Men nu fick jag spela väldigt mycket och jag kände själv att min utveckling var väldigt bra och stor förra säsongen, säger hon och fortsätter:

– Det känns jättebra att fortsätta spela i MODO Hockey. Laget är bra och jag trivs både i föreningen och staden, så det känns helt rätt.

Kontraktet är skrivet till säsongen 2019/2020.