Taylor & Morgan Wabick förstärker MoDo Hockey!
Publicerad: 2022-06-10
DAM
MoDo Hockey kan idag presentera två nyförvärv från University of Connecticut i den amerikanska collegeligan NCAA. Tvillingarna Taylor och Morgan Wabick, 23, har båda signerat kontrakt som sträcker sig till våren 2024. Vi ser fram emot att ta med oss vår arbetsmoral och driv efter att tävla på högsta nivå.

Taylor och Morgan Wabick kommer ursprungligen från Winnipeg i Kanada. De senaste fem säsongerna har de dock huserat i USA, där de gått på University of Connecticut och spelat för UConn Huskies i NCAA.

Nu blir duon en del av MoDo Hockeys lagbygge inför 2022/2023 och har båda signerat tvåårsavtal.

– Vi är upprymda över att få fortsätta vår hockeyresa i SDHL med MoDo. Organisationens historia och ledarteamet gjorde det till ett enkelt val. Vi ser fram emot den nya upplevelsen och längtar efter att få komma igång.

– Vårt mål är att bidra till lagets framgång både på och vid sidan av isen med ett "championship mindset". Det här är en bra möjlighet för oss att utvecklas som individer och samtidigt spela hockey på en hög och konkurrenskraftig nivå.

Säsongen 2021/2022 stod Taylor för 25 poäng (5+20) från sin backplats medan Morgan, som spelar forward, noterades för 34 (13+21).

– Vi ser fram emot att ta med oss vår arbetsmoral och driv efter att tävla på högsta nivå. Vi är båda stöttande lagkamrater och kommer att bidra med energi på varje träning och match.

MoDos sportchef Björn Edlund är glad över att kunna lägga ytterligare ett par pusselbitar i lagbygget och ser fram emot att välkomna tvillingarna Wabick till klubben.

– Morgan tycker jag är en forward som både har "grit" och finlir i ett. Vi vill ha tävlingsinriktade spelare, och i henne får vi även en spelare med hög spelförståelse. Ena bytet kan hon vara den som driver på mål och nästa byte den som hittar fina spel.

– Taylor är en väldigt mobil back, med bra skridskoåkning och riktigt bra skott. Även hon är tekniskt duktig och skillad med pucken, samtidigt som hon har tävlingsinstikten som sin syster.

Taylor kommer att spela med nummer 26 på ryggen och Morgan med nummer 27.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist