MODO Hockey hyllar Peter Forsberg den 26 februari

22 januari 2015 19:29

Han är MODO Hockeys biträdande General Manager och en legendar i både klubben och i hela hockeyvärlden. MODO Hockey är nu glada över att presentera den 26 februari som datumet då Peter Forsbergs förtjänstfana hissas till taket i Fjällräven Center. ”När jag växte upp var drömmen att spela i MODO:s a-lag och att nu få en förtjänstfana i taket är någonting jag verkligen ser fram emot”, säger Peter Forsberg.


Kabben Berglund, Nicke Johansson, Per Lundqvist, Magnus Wernblom, Anders Hedberg och Per Svartvadet. Förtjänstfanorna i taket på Fjällräven Center får den 26 februari 2015 sällskap av Peter Forsbergs fana och MODO Hockey pensionerar i samma stund nummer 21 för all framtid.

– Det ska till någonting speciellt för att få en förtjänstfana i taket samt sitt nummer pensionerat i MODO Hockey, men i det här fallet har det aldrig varit någon diskussion utan det är snarare på tiden att Peter får den här hyllningen från sin moderklubb. Vi hoppas, med hjälp av våra fantastiska supportrar, kunna skapa en magisk inramning kring ceremonin på isen innan nedsläpp. säger MODO Hockeys ordförande Tomas Byberg.

MODO Hockey pensionerar nummer 21 Foto: Robin Nordlund / Bildbyrån

– Det här känns fantastiskt kul då MODO Hockey är min moderklubb och det lag jag började spela i när jag var fem år gammal. När jag växte upp var drömmen att spela i MODO:s a-lag och att nu få en förtjänstfana i taket den 26 februari är någonting jag verkligen ser fram emot, säger Peter Forsberg.

Första matchen i MODO Hockey 1990

Peter Forsbergs meriter talar för sig själva. Karriären startade med seger i TV-pucken och ett poängrekord i Junior-VM som står sig än idag med 31 poäng på 7 matcher. Från debuten i MODO Hockey vidare till det första av två VM-guld i karriären och det första av två OS-Guld där OS i Lillehammer 1994 är ihågkommen främst för det legendariska straffmålet.

Ett klassiskt ishockeymål, OS i Lillehammer 1994 Foto: Bildbyrån

En karriär i NHL följde med över 700 seriematcher och 150 matcher i Stanley Cup-slutspelet, två Stanley Cup, individuella utmärkelser som bäste Rookie, mest värdefulle spelare samt seger i NHL:s poängliga. Ytterligare ett OS-guld följde och Peter Forsberg är en nio svenska spelare genom tiderna som är medlem i ”Triple Gold Club” med OS-Guld, VM-guld samt Stanley Cup. Forsberg är även invald i Internationella ishockeyförbundets Hall of Fame samt NHL:s Hockey Hall of Fame.

1991; Forsberg, Wernblom, Salomonsson och Näslund. Foto: Bildbyrån

Peter Forsberg gjorde sin första match för MODO Hockeys representationslag den 4 mars 1990 på bortaplan mot Huddinge och spelade sin sista match i klubben mot Södertälje den 13 mars 2010. Totalt svarade Forsberg för 224 matcher och 100 mål för MODO Hockey.

– Det var både upp och ner under tiden jag spelade för MODO Hockey. De första åren var det otroligt kul när jag kom upp tillsammans med hela gänget och vi verkligen fick kriga för att hänga kvar. När jag sedan lämnade för spel i NHL var vi i SM-final så det var verkligen en resa, säger Peter Forsberg och avslutar:

– Det var alltid kul att dra på sig MODO-tröjan oavsett när jag gjorde det senare under karriären och att spela inför folk man verkligen känner och många man har suttit med på läktaren har alltid varit speciellt för mig.

En magisk kväll i Fjällräven Center

Innan nedsläpp i matchen mellan MODO Hockey och Frölunda HC i Fjällräven Center den 26 februari sker hissningen av Peter Forsbergs förtjänstfana. Ceremonin startar 18:30 och vi uppmanar alla att komma i god tid och inta sina platser i arenan. Till den här kvällen kommer MODO Hockey även att ta fram en unik T-shirt för ceremonin vilken ingår i biljettpriset för samtliga i arenan.

Biljetterna till den 26/2 gick åt väldigt fort och det är nu slutsålt på både sitt- och ståplats till matchen. Läs gärna mer i följande artikel som uppdateras kontinueligt.