MODO Hockeys Jubileumsmeny

24 mars 2021 19:21
MODO 100 år


När vi inte kan träffas och fira våra 100 år tillsammans får vi tänka om. Vi har därför tagit fram en 100-årsmeny för att ni ska kunna fira med oss ändå, fast hemma! Menyn är inspirerad av Kempehallen, 1920-talet och August Johanssons Café i Sund. Se till att fira 100-årsdagen den 27 mars med god mat samtidigt som ni ser på vår Jubileumssändning i MODO Channel med start klockan 19:21. Njut av god mat och få en historisk resa med MODO-profiler från då till nu!

Menyn med recept hittar du HÄR

De flesta som njöt av Kempehallen på tiden det begav sig har med största sannolikhet njutit av en varmkorv på samma sätt som de avnjuts i dagens Fjällräven Center. Menyns förrätt är inspirerad av korv med bröd, men med italienska smaker och i en annorlunda tappning. Här byts korven ut mot färsk salsiccafärs, korvbrödet mot stekt surdegsbaguette och ketchupen mot en rostad tomatsalsa. Men saknar du arenahockeyn för mycket går det självklart att starta middagen med en varmkorv.

Kvällens varmrätt är inspirerad från Kooperativa förbundets kokbok från 1921, där Oxfilé Chateaubriand och jordärtskocka återfinns. Helstekt oxfilé var och är en lyxig rätt både förr och nu och avnjuts denna kväll med jordärtskockspuré, tryffelsky och vinbakad purjolök.

Desserten tar oss tillbaka till platsen där MODO grundades år 1921: August Johanssons Café i Sund. Inspirerad av 1920-talets konditorier och våra färger är kvällens dessert en klassisk rulltårtsbakelse med smaker av vit choklad och jordgubbar.