Vinst och förlust i J18 Regional Norra

4 oktober 2020 18:48
Junior

MODO Hockey tog under helgen emot Piteå och Luleå på hemmaplan när J18 Regional Norra inleddes för säsongen. Lördagens match mot Piteå slutade med seger med hela 12-2 och söndagens möte med Luleå innebar en knapp förlust med 5-6.


Säsongen har varit igång ett par helger för MODO Hockey i J20 Nationell Norra men i helgen var det spelledigt i den serien. I stället var det J18 Regional Norra som spelades när det äntligen var dags för premiär för MODO Hockey.

Två matcher har spelats och det var möte med Piteå som inledde serien under lördagen i MODO-hallen. Efter en trög inledning med 1-1 efter 20 spelade minuter så var det MODO för hela slanten de återstående 40 minuterna av matchen. MODO vann den andra perioden med 4-0 och den sista perioden med hela 7-1 för en slutlig vinst med 12-2.

— Totalt sett växer vi in i båda matcherna och blir bättre desto närmare slutsignalen vi kommer. Alla har gett laget en chans att tillsammans bli bättre och varje spelarna har stora ögon och öron för att utvecklas även individuellt, säger MODO Hockeys huvudtränare Sebastian Byström.

Knapp förlust mot Luleå

Under söndagen var det tuffare motstånd som väntade då Luleå gästade MODO-hallen. Gästerna fick en flygande inledning och hade ledningen med 1-3 efter 20 minuter. Luleå vann även den andra perioden och hade tre måls ledning in i sista perioden där MODO sånär hämtade i kapp och kunde kvittera men nådde inte riktigt hela vägen och resultatet skrevs till slut till 5-6.

— Tyvärr sätter vi oss i en situation mot Luleå som kräver mycket av oss för att gå ikapp, trots detta så är vi inte långt ifrån. Vi kommer analysera helgen mer i detalj och förstärka det vi upplever fungerade bättre och synliggöra utvecklingsmöjligheterna, säger Byström och avslutar:

— Det vi är mest glada över efter premiärhelgen är att vi blir starkare desto längre matcherna går och det är också något som vi värdesätter högt och vill fortsätta ha som en del av årets J18-lag. Vi har i matcher under försäsongen startat starkare så den potentialen vet vi finns och vi behöver påminna varandra om det. I slutändan handlar det om en längre process och successivt utvecklas både som lag och individuellt.

Dubbla bortamatcher väntar närmast

För MODO Hockey väntar nu närmast två stycken bortamatcher då man till helgen gästar Clemensnäs och Skellefteå för möten i J18 Regional Norra.