Andreas Johansson inför MODO Hockeys bortamatch mot Björklöven

5 januari 2017 12:41

En slutsåld arena väntar MODO Hockey på fredag den 6 januari när laget reser till Umeå för säsongens tredje möte mot Björklöven. Säsongens tidigare möten har varit riktiga publikfester och nu väntar ytterligare en när nedsläpp sker 16:00 på trettondag jul. "Det är alltid härligt med fullsatt både som spelare och ledare och vi ser fram emot matchen", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson.


MODO Channel med Andreas Johansson

MODO Hockey kommer senast från seger på hemmaplan när Södertälje SK besegrades med 3-2 vilket var MODO:s sjunde trepoängare på de senaste nio matcherna. Under den perioden har laget även vunnit fyra matcher med uddamålet och har nu 47 inspelade poäng för en sjunde plats i den oerhört jämna HockeyAllsvenskan 2016/2017.

– Det var bra tålamod i den matchen där det inte var en kanonmatch i de första två perioderna. Men i den tredje perioden tar vi tag i sakerna och är väldigt bra i den perioden fram till slutet av matchen, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och sammanfattar:

– Vi gör det vi ska och vi vinner matchen vilket är det viktiga.

"Vi är förväntansfulla och medvetna om vad krävs"

Nu väntar möte mot IF Björklöven på fredag den 6 januari vilket även är trettondag jul och nedsläpp i matchen är därför redan 16:00. De två tidigare mötena mellan lagen den här säsongen har slutat med MODO-seger där första mötet i T3 Center slutade 3-5 innan MODO Hockey vann i Fjällräven Center med 4-3 efter straffar senast.

– Det är en ny match med helt nya förutsättningar och självklart ser vi fram emt matchen med fullsatta läktare. Vi är förväntansfulla och medvetna om vad som krävs och vad vi behöver göra. När vi väl är på plats gäller det att samtidigt prestera och njuta av miljön för att svara för en bra match, säger Andreas Johansson.

Många rödklädda MODOiter på plats i Umeå

Då det är helgdag och trettondag jul har väldigt många MODOiter skaffat biljett till matchen och det förväntas bli mycket rött på läktarna även i Umeå. Supporterföreningen Lumberjacks har uppmanat alla MODOiter på plats att klä sig i rött och de tidigare matcherna har verkligen varit publikfester. T3 Center var fullsatt med 5400 och stort bortafölje innan Fjällräven Center senast var slutsålt till sista stol och Björklöven-supportrar intog kurvan på övre etage.

– Vi har hört att det blir många MODOiter på plats och det är alltid härligt med fullsatt, en bra inramningen där det nu är både helg -och eftermiddagsmatch. Som spelare och ledare rycks man naturligtvis med av det och det räknar jag med att det ska ge oss extra energi igen, kontaterar Johansson avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Pär Edblom och Tommy Enström kommer inte till spel där även Axel Eidstedt tvingas till vila på grund av skada. I övrigt väntar inga förändringar i jämförelse med den senaste matchen mot Södertälje SK.

Fyra hemmamatcher under januari

För MODO Hockey återstår fyra hemmamatcher under januari månad. Närmast är det Vita Hästen som gästar Fjällräven Center den 11 januari innan årets upplaga av Supporterdagen äger rum lördagen den 14 januari. Då väntar heldag i Fjällräven Center med flaggmålning, match i SDHL och avslutningsvis mötet i HockeyAllsvenskan mellan MODO Hockey och Västervik. Som medlem i Lumberjacks kostar heldag inklusive middag och två hcokeymatcher endast 100kr.

Mer om Supporterdagen

Biljetter till kommande hemmamatcher