Seger och tre poäng på bortplan
Publicerad: 2020-02-08
MODO Hockeys herrar är åter i vinnarspåret efter att ha slagit Karlskrona HK på bortaplan under lördagskvällen. Matchen slutade 1-3 där MODOs målvakt Patrik Bartošák räddade 30 skott. Målen gjordes av Daniel Sylwander, Adam Tambellini och Jonathan Johnson.

Under lördagskvällen var det dags för omgång 44 i HockeyAllsvenskan 19/20 där MODO Hockey gästade Karlskrona HK, och publiken i NKT Arena fick sen en fysisk och intensiv start på matchen där det smälldes på ordentligt.

Det var MODO Hockey som tog tag i takptinnen först och drygt tre minuter in i första perioden hade man redan tagit ledningen. Daniel Sylwander höll sig påpassligt framför mål och tog vara på en retur som han vispade in bakom Marcus Hellgren i mål.

Gästerna fortsatte sedan att ligga på och Karlskrona hade väldigt svårt att försvara sig mot ett hårt stressande MODO. Fyra minuter efter ledningsmålet skulle det också ge utdelning. I spel fyra mot fyra laddade Nikolai Belov på en slagskottspassning till Adam Tambellini som elegant snirklade pucken in i mål.

Böljande mittperiod

Karlskrona inledde den andra perioden i numerärt överläge efter att MODO ådragit sig en utvisning sent i den första. MODO försvarade sig väl i sitt boxplan, men kort efter att de blivit fulltaliga fick KHK till en reducering till 1-2 då Måns Hermansson fick mycket yta framför mål.

KHK skapade sedan flera farliga, och halvfarliga målchanser men Patrik Bartošák i målet höll tätt.

Halvvägs in i perioden fick MODO chansen i powerplay och då tog det inte lång tid innan man återigen hade en tvåmålsledning. Patrik Karlkvist väggade pucken via en KHK-spelare framför mål tll Jonathan Johnson som fick alldeles för mycket tid och siktade in sig för 1-3.

Utvisningstät tredjepriod

Sista perioden präglades av utvisningar, åtminstone för MODO. Hela tre stycken tvåminutare ådrog man sig. Något som gjorde att KHK stundtals kunde etablera tryck och skapa sig målchanser. MODO försvarade sig dock väl.

Sista perioden blev mållös och matchen slutade 1-3 till MODO Hockey. Skotten blev 31 - 24 och MODO Hockeys mål gjordes av Daniel Sylwnader, Adam Tambellini och Jonathan Johnson.