Helin slutar som målvaktstränare i representationslaget

25 mars 2019 17:13
Herr

Efter fyra säsonger med helhetsansvar över målvakterna i MODO Hockey står det nu klart att Magnus Helin lämnar sin tjänst till den kommande säsongen. ”Vi tackar Magnus för ett fantastiskt arbete som sträcker sig över många år i föreningen och inte minst de senaste säsongerna i herrlaget. Vi är glada över att han kommer att fortsätta utbilda spelare på Ishockeygymnasiet”, kommenterar MODO Hockeys VD Johan Widebro.


Magnus Helin har varit aktiv i föreningen under de senaste 13 säsongerna med allt från ledare i Tre Kronors Hockeyskola till ansvarig för MODO Hockeys juniorer och tjänsten på Ishockeygymnasiet. Under de senaste fyra säsongerna har Helin haft helhetsansvar för målvakterna i föreningen samt varit videocoach för herrlaget.

– Det är med blandade känslor som jag bestämt mig för att inte jobba vidare med den här tjänsten. Det har varit en rolig tid som även varit turbulent, där den första säsongen med herrlaget tog enormt med energi. Säsongerna i HockeyAllsvenskan har även varit utmanande då jag dagligen varit känslomässigt kopplad till herrlagets resultat, berättar Magnus Helin och fortsätter:

– Anledningen att jag kliver åt sidan just nu är att vinden har vänt och föreningen är på väg åt rätt håll. Jag lämnar med en positiv känsla och kommer att vara kvar i byggnaden för att jobba med juniormålvakterna på både dam- och herrsidan vilket känns väldigt inspirerande.

Magnus Helin kommer till nästa säsong att jobba deltid på Ishockeygymnasiet i kombination med annan undervisning tillsammans med uppdrag åt Svenska Ishockeyförbundet.

MODO Channel Premium med Magnus Helin i "Sitter du bekvämt?"