Aagaards fyra mål räddade poäng men MODO föll
Publicerad: 2021-02-24
Det blev en minst sagt märklig tillställning i Fjällräven Center ikväll när MODO Hockey mötte Mora IK. 12:25 in i första perioden hade MODO Hockey gått fram till 4-0. Med 28 sekunder kvar av andra perioden hade Mora IK hämtat ikapp till 4-4. I tredje perioden tog MODO Hockey ledningen med 5-4 innan Mora vände. Men med två sekunder kvar av matchen gjorde Mikkel Aagaard sitt fjärde mål för kvällen och tog matchen till förlängning där gästerna avgick med segern.

MODO Hockey skaffade sig en smakstart i kvällens hemmamatch i HockeyAllsvenskan mot Mora IK. Redan efter 26 sekunders spel öppnade MODO Hockey målskyttet när Brendan Mikkelson sköt strax innanför offensiv blålinje och framför mål styrde Patrik Karlkvist pucken utan chans för Matteus Ward i gästernas kasse.

Snabba mål fram till 4-0

Drygt sex minuter senare var MODO Hockey i tvåmålsledning. Mikkel Aagaard och Adam Rockwood kombinerade och Aagaard fick ett bra läge framför mål som han förvaltade på bästa sätt. Aagaard blev strax därefter tvåmålsskytt när han påpassligt snappade upp pucken framför mål och skickade in 3-0. 38 sekunder senare var det Karlkvist som serverade Max Tjernström som helt ren i slottet pricksköt 4-0. I slutet av perioden, i power play, reducerade gästerna när Daniel Ljunggren i fint skottläge överlistade Anthony Peters. Mora fick direkt därpå en ny möjlighet i power play och hade då en puck i målramen.

Power Play som hade mer att önska

I inledningen av mittperioden fick MODO Hockey möjligheten till spel fem mot tre i 1:28 sedan först Isak Pantzare visats ut för tripping och Lukas Wernblom 32 sekunder dragit på sig ett matchstraff för hög klubba. Men MODO Hockeys spel i fem mot tre var minst sagt dåligt och när Mora fick in sin fjärde spelare så lyckades de också med en spelvändning och i numerärt underläge reducerade Ludvig Larsson. MODO Hockeys fortsatta spel i power play hade också det mycket mer att önska.

Skotten 2-13

Power play kan däremot Mora spela - dalalaget är seriens bästa i spelformen - och med drygt tre minuter kvar av mittperioden sköt Johan Persson in ytterligare en reducering och därmed var MODO Hockeys ledning nere i ett mål. Värre skulle det bli. Med endast 28 sekunder kvar av perioden var Mora ikapp sedan Daniel Ljunggren blivit tvåmålsskytt. Noterbart är att MODO Hockey i mittperioden förlorade skottstatistiken med 2-13, trots att man spelade power play i 7:33 minuter. Det säger en hel del om hur MODO Hockeys spel såg ut i spelformen.

Aagaards fjärde räddade poäng

I tredje perioden började gästerna bäst och det var vid några tillfällen riktigt nära att Mora skulle fullborda en vändning. Men istället kunde MODO Hockey återta ledningen när Mikkel Aagaard, i power play, gjorde sitt tredje mål för kvällen. Något segermål blev det dock inte för med mindre än sju minuter kvar av ordinarie matchtid kvitterade Mora till 5-5 efter mål av ex-MODOiten Oskar Stål Lyrenäs. Aagaards mål till 5-4 gav inte ens poäng utan med 3:07 kvar av matchen tog Mora ledningen för första gången den här kvällen. Men Aagaard var inte klar för aftonen - med två sekunder kvar slog han till med sitt fjärde mål för kvällen och tog matchen till förlängning.

17 mål och i topp i interna målligan

I förlängningen var det gästerna som dikterade villkoren och till slut kom också segermålet signerat Isac Heens. MODO Hockey fick därmed endast med sig en poäng från denna kväll trots att man tidigt hade 4-0 och en bra bit in i tredje perioden också var i ledningen med 5-4. Mikkel Aagaard blev fyramålsskytt och är därmed uppe i totalt 17 mål den här säsongen, flest av samtliga MODOiter.

MODO Hockeys nästa match i HockeyAllsvenskan är på fredag när det vankas länsderby mot Timrå i Fjällräven Center - nedsläpp kl 19:00.