Förlust för MODO borta mot Luleå
Publicerad: 2019-03-21
Junior
Det blev förlust för MODO Hockey när den första åttondelsfinalen spelades i J18-slutspelet under torsdagskvällen. Luleå satte högsta fart från början och vann till slut matchen med 5-1 och har därmed 1-0 i matcher, när matchserien fortsätter i Fjällräven på lördag.

MODO Hockey valde Luleå som motståndare i J18-slutspelets åttondelsfinal och den första matchen i matchserien spelades i Luleå under torsdagskvällen. Hemmalaget var taggade när de kom ut i första perioden och dominerade inledningen stort och man tog också ledningen redan efter 1:41.

Det var Luleå som hade det mesta och det bästa i perioden, man satte MODO under hård press och gästerna hade det svårt att skapa något eget spel och få till några längre anfall. Ofta handlade det om att MODO fick slå ifrån sig, medan Luleå skapade en hel del chanser.

Drygt halvvägs in i perioden, när Luleå spelade fem mot fyra, så kom även 2-0 på ett backskott som letade sig in i krysset bakom Jakob Olsson i MODO Hockeys mål.

Efter utvisningen jämnade MODO ut spelet men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Endast några halvchanser var vad man fick till och 2-0 stod sig perioden ut.

Luleå fortsatte göra målen

Inledningen på den andra perioden blev betydligt bättre från MODO Hockeys sida, men trots att man hade mer av spelet så hade man samtidigt svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Luleå spelade stabilt i egen zon och höll MODO på utsidan, vilket gjorde att skotten inte vållade Luleå några större problem.

När MODO fick sitt första power play i matchen skapade man sina bästa chanser så långt, men målet uteblev och 30 sekunder efter att Luleå blev fulltaliga så gjorde man 3-0.

Med tre minuter kvar av perioden bröt sig Luleå fria på vänsterkanten och med ett skott mellan benen på Jakob Olsson gjorde man 4-0.

Luleå höll undan till seger

Luleå hade inga större problem att hålla undan i den tredje perioden, skulle det visa sig. Luleå hade en chans i mitten av perioden att spela fem mot tre men MODO Hockey stod emot och när MODO sedan fick möjligheten att spela power play kom reduceringen till 4-1 genom Oskar Håkansson, assisterad av Ernst Axel Boberg och Oskar Edmundsson.

MODO plockade målvakten med drygt två minuter kvar i jakten på ytterligare reducering men med 50 sekunder kvar av matchen stängde Luleå matchen då man gjorde 5-1 i tom kasse.

Matchserien vänder nu till Örnsköldsvik och Fjällräven Center där den andra matchen spelas på lördag med start klockan 15:00. Samma starttid är det på den eventuella tredje matchen som, om den behövs, spelas på söndag.