Hans Särkijärvi avslutar sin tjänst hos MODO Hockey
Publicerad: 2018-03-15
Herr
MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi meddelar idag att han inte kommer att fortsätta sin tjänst hos MODO Hockey den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan. Avtalet mellan parterna var skrivet på en säsong med option på ytterligare en säsong. ”Det känns inte roligt och när man har börjat en resa så vill man gärna fortsätta den”, berättar Särkijärvi till MODO Channel.

Hans Särkijärvi meddelade tidigare under säsongen till sportchef Micke Sundlöv att han inte skulle fortsätta som huvudtränare den kommande säsongen och till MODO Channel berättar Särkijärvi idag om orsakerna till och känslorna kring beslutet.

– Det handlar helt och hållet om sociala skäl där jag vill vara närmare familjen och det fungerar tyvärr inte som det varit i och med att min fru inte kan flytta hit till Örnsköldsvik. Det blir för långt med avståndet, berättar Särkijärvi och fortsätter:

– MODO Hockey har en tuff resa framåt och har mycket att göra där man måste veta vad man är, vart man ska och hur man ska dit. Jag kommer att följa MODO framöver och hoppas verkligen att det kommer gå väldigt bra för föreningen. Det är jag även övertygad om att det kommer att göra med både en bra sportchef och en bra klubbdirektör där föreningen gjort ett jättetufft arbete under två år för en bra grogrund för framtiden.

{!A}

Till MODO Channel

”En process som får ta sin tid”

MODO Hockeys sportchef Micke Sundlöv har haft vetskap om Hans Särkijärvis beslut under en längre tid och kunnat förbereda för den kommande säsongen.

– Jag vill först och främst tacka Hans Särkijärvi för hans tid i MODO Hockey där det varit en ynnest att jobba ihop med honom. Han och övriga ledare har verkligen gett sitt yttersta varje dag för MODO Hockeys bästa. Särkijärvi har att ta hänsyn till sin familj och den situationen vilket vi respekterar, kommenterar Sundlöv och avslutar:

– Med vetskapen att Hans Särkijärvi inte ska vara kvar har vi tillsammans i MODO diskuterat vilken profil som passar framåt och det finns några namn som vi har pratat med och det finns även några andra som vi ännu inte har pratat med. Ingenting är klart och det är naturligtvis en process som får ta sin tid och kan ta allt från en till tre veckor innan vi kan presentera. Det här är inget vi stressar fram då det är en väldigt viktig position i föreningen för att föra oss framåt.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson