Helgens matcher för juniorlagen

18 februari 2020 08:21
Junior

Spelmässigt en helt okej helg, men resultatmässigt tungt. Det är sammanfattningen av helgens matcher för de båda juniorlagen på herrsidan. I J18 Allsvenskan Norra blev det förlust borta mot Björklöven och i J20 SuperElit Top10 blev det förluster borta mot Växjö och Frölunda.


Juniorserierna har haft landslagsuppehåll och det var återstart för de båda serierna under helgen som varit. MODO Hockey mötte Björklöven på bortaplan i J18 Allsvenskan Norra och det blev till slut förlust med 6-3 för MODO Hockey.

— Vi gör en stundtals okej insats men släpper in några mål där vi hade kunnat agera bättre som lag. Ändå håller vi spelet uppe trots att vi var få utespelare (14 st) och skapar massvis med lägen, sammanfattar huvudtränare Emil Svelander matchen.

"Det finns en hel del ljuspunkter"

För de äldre juniorerna i J20 SuperElit Top10 så blev det två förluster i samband med den tuffa bortaresan till Växjö och Göteborg. Matchen mot Växjö slutade 7-4 till hemmalaget och matchen mot Frölunda slutade med förlust med 5-2 för MODO Hockey.

— Det är en tung helg resultatmässigt men det finns dock en hel del ljuspunkter. Vi inleder matchen mot Växjö bra men matchbilden ändras när vi hamnar i underläge, blir mer utspridda och spelar mer en och en. Ändå positivt att vi gör fyra mål framåt på bortaplan och det borde kunna räcka till en poäng, säger huvudtränare Micke Sundell och avslutar:

— Vi möter ett riktigt bra Frölunda som sätter gasen i botten direkt och vi är tempotorsk i första perioden. Resterande del av matchen utmanar vi dem och skapar en hel del vassa målchanser och spelet fem mot fem sista 40 vinner vi med 2-0. Vår stora utmaning är spelet i special teams där vi inte alls är speciellt framgångsrika för tillfället.

Kommande matcher för juniorlagen

Nu till helgen väntar ny bortaturné i J20 SuperElit Top10 då MODO Hockey ger sig ut på vägarna igen för möten med Linköping och HV71. Även i J18 Allsvenskan Norra så handlar det om en helg söderut då man beger sig till Stockholm för möte med Djurgården och Södertälje.