Förlust i avslutande matchen av JCWC
Publicerad: 2019-08-27
Junior
Efter tisdagens resultat i JCWC stod det klart att MODO Hockey inte skulle kunna ta sig ur gruppspelet i turneringen och i den avslutande matchen mot Lokomotiv Jaroslavl föll man med 5-1.

Det var en intensiv och händelserik start på tisdagens match mellan MODO Hockey och Lokomotiv Jaroslavl. Det var ryssarna som inledde bäst och bara fem minuter in i den första perioden tog de ledningen efter en styrning upp i krysset bakom Lucas Jägbring.

Halvvägs in i perioden kom MODO in i en aggresiv period där man skapade en hel del målchanser. Lokomotivs målvakt stod dock i vägen och gjorde flera fina räddningar. Mot slutet drog man istället på sig ett par utvisnignar som gjorde att Lokomtiv återigen kunde ta tag i taktpinnen.

Tuff andraperiod

MODO Hockey fick det hett om öronen i inledningen av den andra perioden. Lokomtiv fick prova på spel i fem mot tre och hade ett utmärkt läge att utöka sin ledningen. Inget mål gjordes i det numerära överläget, men Lokomtiv fortsatte att ligga på och ungefär halvvägs in i perioden skulle det ge resultat när man gjorde 2-0.

Efter målet var det Lokomotiv för hela slanten och huvudtränaren Micke Sundell tvingades ta en timout. Den hjälpte dock inte och med tre minuter kvar av perioden gjorde bortalaget 3-0, och kort därefter även 4-0.

I den tredje perioden fortsatte Lokomotiv att trycka på och fem minuter in i perioden ringde det igen för 5-0. Efter målet spelade MODO upp sig och man skulle få göra ett tröstmål med fyra minuter kvar av matchen. Linus Skager lade en snygg flipp-pass in till Joel Wahlgren som dunkade in pucken från slottet för 5-1.