Inför MODO Hockey - HV71
Publicerad: 2021-01-08
Dam
I helgen väntar intressanta SDHL-matcher i Fjällräven Center. MODO Hockey med tre raka segrar möter två dagar i rad tabelltrean HV71. ”Vi ser verkligen fram emot att få möta ett topplag som HV71 och med en bra arbetsinsats, disciplin och lagmoral så känner jag att vi har läge att göra någonting bra”, säger Björn Edlund.

MODO Hockey är inne i en fin trend i SDHL. Tre raka segrar har det blivit mot i tur och ordning Brynäs, AIK och Leksand – dessutom har MODO Hockey i de två senaste matcherna hållit nollan.

– Det är en bra trygghet att veta att vi har målvaktsspel från både Klara Peslarova och Viktorije Svejdova som håller högsta SDHL-klass, säger Björn Edlund och fortsätter:

– I de här matcherna som de hållit nollan i så har de också kommit upp med avgörande räddningar när så krävts.

Senast i Jönköping tog MODO poäng

I helgen väntar matcher mot tabelltrean HV71. De här blir faktiskt sista gången lagen stöter på varandra den här säsongen – i alla fall i grundseriesammanhang.

– Det är inte omöjligt att vi stöter på varandra i SM-slutspelet, säger Edlund som tidigare under säsongen fått sett sitt lag göra två bra matcher på bortaplan mot HV71. Den första som var så tidigt som i omgång två vann HV71 med 3-1 och i slutet av november vann småländskorna med 3-2 efter avgörande i förlängning sedan MODO Hockey haft ledningen med 2-0.

– I den första matchen startade vi avvaktande. Men vi växte in och var snudd på bättre än dem i period två och tre. Hade vi lyckats göra 2-2 så tror jag faktiskt vi hade kunnat vinna den matchen, säger Edlund och fortsätter så är om den andra matchen i Jönköping:

– Vi tog en tidig tvåmålsledning men blev sedan lite för små på banan. Det ska vi inte bli den här gången. Tycker vi har vuxit ifrån sådana tendenser under resans gång, tagit steg i vår utveckling.

Hur ser du på HV71 i stort?

– De har en förstafemma som är riktigt bra. Det är en av seriens bättre och det gäller verkligen att vara riktigt på tå när de är på isen, neutralisera dem. Men vad det handlar om i helgen är att vi ska fortsätta på vår inslagna väg. Vi ska ha en bra arbetsinsats och disciplin. Vi ska fortsätta visa den lagmoral vi gjort i de senaste matcherna.

Läget i laget?

– Vi har ett frågetecken. I övrigt är samtliga redo för två härligt inspirerande matcher.

Matcherna i helgen har nedsläpp kl 14:00 på lördag och dagen därpå är det kl 15:00 som gäller.

Patrick Edlund