Välkommen till MoDo, Alexa McMillan!

10 november 2022 14:29
NYFÖRVÄRV

MoDo Hockey kan idag meddela att klubben signerat ett kontrakt med backen Alexa McMillan, 23, för resten av säsongen.

"Alexa har precis vad vi söker i dagsläget", säger sportchef Björn Edlund.


Det är ingen hemlighet att MoDo Hockey varit på jakt efter en till back sedan Ebba Tärnfjord valt att pausa sin hockeysatsning för att fokusera heltid på sina studier. Det är heller ingen hemlighet att Göteborg nyligen dragit sig ur SDHL – och på västkusten hittade MoDo sitt nyförvärv.

Kanadensiska Alexa McMillan, som fungerat som lagkapten i GHC, flyttar norrut till Örnsköldsvik och tar plats i vår backbesättning. Kontraktet gäller för resterande del av denna säsong.

– Det känns väldigt bra och roligt att vi hittat en så bra lösning, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Alexa har bra karaktär och bra "grit", hon har varit framträdande i både Göteborg och Saint Mary's University som hon spelade för innan dess. Hon har helt rätt karaktär för att passa in bra i gruppen; jobbar hårt, har bra energi och kan bidra med allt från enkla snabba uppspel till spel i numerärt underläge eller powerplay.

Vi presenterade nyförvärvet i en sändning i MoDo Channel på torsdagen. Jared Cipparone, klubbens huvudtränare, gästade studion – precis som Alexa McMiller själv. Backen kom till Örnsköldsvik sent på onsdagskvällen.

– MoDo var på jakt efter en back och jag var på jakt efter en klubb att spela för, så det löste sig bra på så vis. Jag ser mycket fram emot att fortsätta min karriär här, säger McMillan.

Se sändningen i spelaren nedan: