Knapp förlust i toppmötet - tredjeplatsen nu sex poäng bort
Publicerad: 2023-02-19
MATCHRAPPORT
Det var dramatiskt och det var nära, men det blev ett bittert nederlag i hemmamatchen mot Djurgården. Jennifer Wakefield satte fint upp Lina Ljungblom för en kvittering tidigt i den andra perioden innan gästerna sköt avgörandet till 1-2. Resultatet betyder att avståndet upp till tredjeplatsen ökar.

TRÄNARKOMMENTAR

Huvudtränare Jared Cipparone summerar förlusten;

– Vi hade en trög start på matchen, men växte in i det ju längre den första perioden gick. Visst hade de fler avslut än oss, många av dem var dock mest chanspuckar. I andra spelade vi bättre och kvitterade också, men vi drog däremot på oss för många utvisningar och det straffade sig.

– I den tredje perioden hade vi två chanser i powerplay som vi inte tog tillvara på. Samtidigt gjorde Djurgården jobbet bra med att stänga matchen. Som helhet var det en jämn match som inte gick vår väg, special teams var den stora skillnaden idag.

MATCHFAKTA

MoDo – Djurgården 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Mål: 1-1 Lina Ljungblom (Wakefield)
Skott: 25-30
Publik: 147

NÄSTA MATCH

Två omgångar återstår nu av SDHL:s grundserie. Båda dessa kommer att spelas på hemmais nästa helg, då först AIK och därefter SDE gästar Örnsköldsvik.

Slutspelsplatsen är sedan länge säkrad och hoppet om en tredjeplats finns fortfarande. Stötta MoDo på plats i seriens två sista matcher, köp din biljett här.

Press- och kommunikationsansvarig MoDo Hockey