Sam Marklund klar för MODO Hockey

18 maj 2017 12:38

MODO Hockey har idag kontrakterat forwarden Sam Marklund för den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan 2017/2018 vilket presenterades i MODO Channels nyhetsuppdatering. ”Marklund är en spelare vars egenskaper vi behöver då han går rakt på mål och tycker om att befinna sig i området framför kassen. Det känns väldigt bra att få in honom i truppen”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Micke Sundlöv.


Sam Marklund har Skellefteå AIK som moderklubb och representerade föreningen från U16 till J20 innan det säsongen 2011/2012 blev debut i SHL följt av matcher i representationslaget även säsongen 2012/2013. Marklund, 24, lånades där efter ut till VIK Västerås i HockeyAllsvenskan och spelade 70 matcher för klubben under grundserien och Kvalserien mellan 2012-2014.

Efter två säsonger i HockeyAllsvenskan och spel i Asplöven och Timrå spelade Marklund den senaste säsongen i Växjö Lakers samt Skellefteå AIK i SHL.

– Jag hade en tuff säsong senast där jag inte är nöjd med hur det utvecklade sig. Jag vill göra en omstart och pratade med både ”Säcken” och Micke Sundlöv. Det kändes bra direkt och de vill ha ut samma sak av mig som jag vill ha ut av mig själv, säger Marklund och avslutar:

– Jag hade en mer tillbakadragen roll i SHL men vill ta större ansvar genom att jobba hårt och spela mitt offensiva spel. Det jag kan tillföra är att böka och stöka framför mål, vara jobbig att möta och spela lite grinigt där jag alltid ger allt för att vinna varje match. Jag tycker att MODO Hockey har ett intressant lag och det ska verkligen bli kul att ansluta så fort som möjligt.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Sam Marklund gäller säsongen 2017/2018 där Marklund ansluter till försäsongsträningen i nästa vecka och kommer att spela i tröja nummer 11.

MODO Channel Premium med Micke Sundlöv