Oliver Dackell kontrakterad av MODO Hockey

16 april 2019 15:45
Oliver Dackell i MODO-ställ
Herr

MODO Hockey kan i dag glädjande meddela att målvakten Oliver Dackell är kontrakterad för två säsonger med MODO Hockey. "Det känns jättebra och jag ser verkligen fram emot nästa säsong, det känns ärofyllt och få representera en sådan fin hockeyklubb som MODO.", säger Oliver Dackell.


Det står nu klart at Oliver Dackell är klar för två säsonger i MODO Hockey. Redan under den föregående säsongen lånades målvakten in från Örnsköldsvik HF och fick göra två matcher från start i MODO Hockey.

– Det kändes jättebra den gånga säsongen. Jag fick spela otroligt mycket i ÖHF, sedan fick jag vara med MODO en del och fick spela två matcher. Det kändes bra och var jättekul att jag fick den chansen, säger Oliver Dackell.

I slutet av året, när säsongen var över med ÖHF, var Dackell uppskriven som tredjemålvakt och hängde bland annat med på samtliga matcher i kvalet. Något han menar varit lärorikt.

– Det var absolut lärorikt. Nu känner man redan många spelare i gruppen, så det känns tryggt. Sedan fick jag vara med mycket och fick se och lära mig, vilket var jättebra. Nu är jag väl förberedd och otroligt taggad inför nästa säsong, säger Dackell.

"En ära att få representera MODO"

När Dackell kontaktades av MODO Hockey säger han att det var en oerhörd självförtroendeboost, och inte mycket att fundera på när det gällde framtiden och kontrakt.

– Jag blev jätteglad att de anser mig vara tillräckligt bra, och det gav givetvis en boost framåt. Sedan är det ett steg i helt rätt riktning och jag är på god väg dit jag vill i karriären. Så det var en stor ära att frågan kom från just MODO som är en stor klubb, säger han.

Närmast väntar försäsongen där lagen samlas för inledande tester den 23:e april. En tid på året som målvakten trivs bra i.

– Jag har alltid tränat hårt, så försäsongen är inga problem för min del, på så sätt känns det jättebra inför den. Målet är att försöka bli snabbare och lite mer explosiv, vilket jag ska rikta störst energi på. Men sen även att bygga grundstyrkan, säger han.

När laget väl går på is i augusti igen, då är målet att få så mycket istid som möjligt.

– Målsättningen är att få så mycket matcher som möjligt. Personligen är det är de man eftersträvar hela tiden som ishockeyspelare, och det tror jag att alla gör, avslutar han.

Klubben har en uttalad målsättning om att spela en HockeyAllsvensk final och få kvala uppåt, något Dackell vet är möjligt.

– Det är jättebra att klubben har den målsättningen, jag och resterande i laget ska göra allt vad vi kan för att uppnå det målet och hoppas att vi kan bära hela vägen till SHL. Vi vet att det går, avslutar han.

Säsongskortserbjudandet släppt

Nu är säsongskorten släppta för 2019/2020 i HockeyAllsvenskan där du som tecknar och betalar ditt säsongskort innan den 30 april får fortsättningsspel till samtliga matcher för hela säsongen samt fem stycken extra kompisbiljetter. Förutom mervärden betalar du samma pris som för fjolårets säsongskort innan prishöjningen som sker 1 maj. Följ med oss på resan - Teckna säsongskort

Kontraktsläget i MODO Hockey 2019/2020