MODO inledde kvartsfinalspelet med seger
Publicerad: 2019-02-13
Dam
MODO Hockeys damer inledde kvartsfinalen på bästa sätt när man slog Brynäs under onsdagen. En stark andraperiod med tre snabba mål bäddade för en härlig 4-1 seger!

Det var hemmalaget kom ut bäst i första kvartsfinalen och redan efter 26 sekunder fick man matchens första powerplay. Man ställde upp bra, men några farliga målchanser lyckades man inte vaska fram.

Fem minuter in i perioden drog MODOs Marion Allemoz på sig en utvisning. Något som skulle visa sig kosta för hemmalaget. BIF tryckte på bra och strax innan det numerära överläget var slut tog gästerna ledningen genom Fanny Brolin.

Resten av perioden präglades av utvisningar, där MODO ändå var laget som var närmst en kvitteringspuck.

Tre snabba mål i den andra perioden

I den andra perioden kom MODO ut och visade varför man kom på en andraplats i grundserien.

Michela Cava inledde målskyttet för hemmalaget två minuter in i perioden när hon elegant fick pucken av Kaitlyn Tougas innan hon lyfte upp den i krysset för 1-1. Två minuter senare var det dags igen när Maja Grundström pricksköt pucken in under armen på Brynäs-målvakten. Och endast en minut senare fick publiken i Husumhallen jubla ännu en gång när Laura Lerchová styrde in 3-1 efter ett backskott från Nathalie Lidman.

På mindre än tre minuter hade alltså MODO vänt underläge till en 3-1 ledning. Gästerna valde att ta en timeout men det hjälpte föga mycket. Hemmalaget fortsatte att skapa lägen och strax innan periodpausen stod Sonya van der Bliek för en oturlig utrusning som gjorde att Michela Cava kunde lägga in 4-1 i öppen kasse.

Händelsefattig sistaperiod

Sista perioden blev sedan händelsefattig. Hemmalaget höll gästerna borta och spelade egentligen bara av perioden. I bland blixtrade man till och skapade ett par vassa målchanser, men inget som resulterade i mål.

MODO Hockey vann rättvist med 4-1 i den första kvartsfinalen mot Brynäs IF. Nu får man ladda om batterierna för sedan väntar två tuffa matcher i Gävle både på lördag och söndag.