Björn Hellkvist inför bortamötet mot AIK
Publicerad: 2019-10-18
Herr
MODO Hockey möter AIK på bortaplan på lördag och inför det mötet träffade MODO Channel Björn Hellkvist för att kolla läget inför nedsläpp. MODO kommer till spel med tre raka segrar medan AIK även de vann sin senaste match. Nedsläpp sker 15:15 på lördag eftermiddag.

MODO Hockey kommer senast från seger på hemmaplan där onsdagens match i Fjällräven Center slutade 5-1 mot Vita Hästen. Matchen var MODO:s tredje raka seger och fjärde raka seger på hemmaplan.

– Livet som spelare och tränare är lättare när man vinner, då man ofta mår som man spelar. Det finns saker att bättra i vår prestation, men när jag sett matchen i efterhand så får jag revidera min första reaktion något då jag tycker att vi ändå gjorde en bättre prestation än vad känslan var direkt efter matchen. Vi upplevde att vi körde fast i motståndarnas stryspel och det står jag fast vid men vi har tränat på att hitta nycklar till det, kommenterar Björn Hellkvist till MODO Channel.

"Hoppas det blir mycket folk på Hovet"

AIK har spelat in elva poäng på tio matcher vilket inför mötet mot MODO Hockey ger en elfte plats i HockeyAllsvenskan 2019/2020. Laget kommer senast från seger på bortaplan över Mora IK där matchen slutade 2-3.

– AIK har kanske inte producerat så mycket framåt som de velat. Men det har varit jämna matcher och jag gissar att de försöker hitta lösningar framåt där de säkerligen tränat på saker vi inte har kunnat scouta. De kommer säkerligen att vara taggade för match om det är mycket folk, vilket jag hoppas att det är. Men jag hoppas att även vi får en skjuts i adrenalinet då i kombination med att vi håller kylan, avslutar Hellkvist.

{!B}

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Inga ändringar att vänta i matchtruppen i jämförelse med den senaste matchen förutom att Oliver Dackell reser med ner till Stockholm då Erik Hanses stannar hemma för träning.

Nästa hemmamatch - Oktoberfest 25 oktober

Nu väntar två raka bortamatcher för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan innan laget vänder tillbaka till Fjällräven Center. Fredagen den 25 oktober kommer BIK Karlskoga på besök där temat för kvällen är Oktoberfest. Det innebär After Work från 16:00, livemusik på efterfest i entréhallen och en frejdig stämning i hela arenan. Boka dina biljetter redan nu och festa med oss i Fjällräven Center!

Biljetter på modo.ebiljett.nu

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson