Uddamålsförlust i turneringens andra match
Publicerad: 2019-08-25
Junior
Det blev uddamålsförlust i den andra matchen i JCWC 2019 för MODO Hockey. Ett sent baklängesmål i matchen gjorde att Team AJHL till slut vann matchen med 5-4 efter att MODO haft ledningen med 3-1.

MODO Hockey tog sig, som gästande lag, an Team AJHL bara dygnet efter att man vunnit öppningsmatchen i Junior Club World Cup mot HC Davos på straffar och det blev en flygande öppning för MODO.

Bara knappt två minuter in i matchen fick MODO Hockey sin första chans i power play och det skulle man utnyttja kliniskt då Willy Norberg styde in William Wallinders skott för 0-1.

Wallinder har öppnat turneringen strålande och knappa minuten efter ledningsmålet såg han själv till att göra 0-2 då han tog sin egen retur och enkelt kunde lägga in pucken i tomt mål.

Team AJHL hade inte många bra chanser i första perioden men när de väl fick chansen tog de den och knappt sex minuter in så reducerande man till 1-2 bakom Markus Nygren i MODO Hockeys mål.

MODO var klart bättre i den första perioden och man skulle ha med sig en tvåmålsledning efter 20 minuter. Med 19 sekunder kvar stod MODO för ett mycket vackert mål i power play där Simon Andersson och Linus Skager hittade en helt öppen Joel Wahlgren som hade tomt mål för 1-3.

Team AJHL i förarsätet i andra perioden

Om MODO Hockey hade det mesta och det bästa i inledningen av första perioden var det en helt annan matchbild i mittenperioden. Två snabba mål, det första under en avvaktande utvisning och det andra på en snabb kontring såg till att matchen var lika på tre sex minuter in i andra perioden.

Spelet jämnade ut sig ju längre perioden gick och lagen hade en hel del chanser att ta ledningen i matchen men 3-3 stod sig perioden ut. Vi fick också se en otäck situation där Isak Sandström fick en puck i ansiktet, men trots att kraftigt blodvite uppstod så reste sig Sandström upp och togs sig för egen maskin till avbytarbänken.

Sent baklängesmål sänkte MODO

Den sista perioden var den jämnaste av de tre, efter att MODO haft den första och Team AJHL haft den andra perioden. Team AJHL tog ledningen i matchen för första gången efter drygt sex spelade minuter av perioden, ett mål där MODO tappade pucken och inte kunde hindra den från att ramla in bakom Markus Nygren.

MODO jagade en kvittering och i mitten av perioden kom till slut målet då Hugo Styf skickade in pucken från blålinjen och det låga skottet letade sig in under en skymd målvakt. Passningsläggare till målet var Oscar Nordin och Oskar Håkansson.

Men i slutminuterna av matchen fick Team AJHL tryck i offensiv zon och under en avvaktande utvisning på en MODO-spelare så kunde Alex Young göra sitt tredje mål i matchen, ett mål som skulle bli matchvinnande för Team AJHL.

Måndagen är spelledig för MODO Hockey men på tisdag är det åter igen dags för match då MODO Hockey ställs mot tufft motstånd i Loko Yaroslav, de två senaste säsongernas vinnare av ryska juniorligan MHL.