Henrik Gradin ny sportchef i MODO Hockey

1 april 2021 12:20
Nyhet

MODO Hockey kan idag meddela att föreningens nya sportchef heter Henrik Gradin. ”Jag känner mig supertaggad att dra igång och samtidigt är jag full av respekt för att det måste få ta tid att bygga MODO Hockey framåt. Jag är stolt och hedrad över att få komma tillbaka till MODO Hockey, klubben i mitt hjärta”, kommenterar Gradin.


Henrik Gradin börjar sin roll som sportchef i MODO Hockey den 1 maj 2021 och kontraktet löper för de tre kommande säsongerna. Gradin har mångårig erfarenhet från hockey på högsta elitnivån, de senaste fem åren som scout för Colorado Avalanche men har också tidigare erfarenhet från såväl junior- som seniorverksamhet i MODO Hockey.

-Det känns kul och inspirerande att få vara en del av den här organisationen. Vi har en resa att göra framåt och det ska vi göra tillsammans, jag ser fram emot att bygga ett starkt team och återta en plats i SHL. Jag vet vad det betyder för alla våra supportrar, partners och hela stan. Nu ska vi försöka bygga något långsiktigt hållbart såväl på Her-r som Damsidan, kommenterar Gradin.

-Att jobba med att utveckla vår juniorverksamhet ligger i vårt DNA, det är något jag brinner för. Jag vill se våra egna juniorer få utvecklas och få chansen på högsta nivån, avslutar Gradin.

-Henrik Gradin har en gedigen erfarenhet från hockey på alla nivåer och är en av de i Sverige som sett flest hockeymatcher de senaste åren i sin roll som scout. Han har också byggt upp ett stort kontaktnät i hockeyvärlden, det bådar gott när det gäller lagbygget och förmågan att rekrytera spelare på högsta nivån. Vi är också glada att kunna presentera en sportchef från orten som har jobbat sig uppåt i klubben och vet hur kulturen är i MODO Hockey och Örnsköldsvik. Det här är den första pusselbiten i vägen framåt som vi ska presentera i sin helhet inom 2 veckor, jag kan lova att mer positiva nyheter kommer, avslutar Widebro.