Holmström inför BIK Karlskoga hemma: "Behöver lära oss"

21 november 2021 08:20

Det gick från en rivstart till en nagelbitare senast mot Vita Hästen.

Nu ska MoDo Hockey ta revansch hemma mot BIK Karlskoga.

– Vi var inte tillräckligt ödmjuka senast och behöver lära oss av det, säger assisterande tränaren Jonas Holmström.


Ännu en intensiv vecka går mot sitt slut och MoDo Hockey avrundar den hemma i Hägglunds Arena på söndagen.

I onsdags blev det förlust borta mot BIK Karlskoga, medan det i fredags slutade med en 4-3-seger hemma mot Vita Hästen. Nu kommer just BIK Karlskoga på besök under söndagseftermiddagen och förbättring krävs från MoDos sida för att det ska bli en seger som avslutning på veckan.

Dels en förbättring jämfört med de två första perioderna mot BIK i onsdags, dels en förbättring jämfört med avslutningen på matchen mot Vita Hästen senast.

– Vi gör en bra förstaperiod mot Vita Hästen, vi hittar bra ingångar och passningar och är bra offensivt på ett sätt som vi inte varit på ett tag. Vi gör fyra mål också, säger Jonas Holmström och fortsätter:

– Vi försöker att förbereda laget på att de (Hästen) troligen kommer att ändra strategi, vilket de också gjorde i andra perioden och började gå mycket hårdare på oss. Tyvärr hanterade vi det inte på ett bra sätt; vi blev fast i egen zon vilket var onödigt och de fick komma närmare.

Nu blev det ändå tre poäng i slutänden och, som man brukar säga, så är det segrarna som räknas. Likväl fanns det ju saker att fundera på för MoDo-lägret efter matchen.

– Visst blir man lite frustrerad när det blir som det blir. När vi har en så fantastisk start men kanske inte är så ödmjuka som vi behöver vara. Givetvis har vi adresserat det och vi behöver lära oss någonting av det, säger Jonas Holmström.

Laget tränade och nötte på en del saker och ting under lördagen, exempelvis spelet med pucken.

– Där har vi gått ner oss lite, även om vi såg en förbättring mot Vita Hästen. Sedan tittar vi på vissa situationer inför matchen mot Karlskoga.

Det blev två mål i powerplay mot Vita Hästen på fredagen, vilket var välkommet. Sam Vigneault petade in en puck tidigt och David Bernhardt klippte till med ett slagskott och satte 4–0 sent i första perioden.

– Det är givetvis viktigt att vi gör mål i powerplay, även fast vi kanske har haft bättre lägen tidigare. Vi har skapat enormt många lägen men inte fått dit den. Men det är en lättnad för grabbarna som skapar där ute, säger Jonas Holmström.

Inte nog med att det är en hockeymatch att se fram emot i Hägglunds Arena på söndagen, vi har även en ny familjedag och redan klockan 13.00 inleds aktiviteterna i arenans entréhall. Lös biljett och ta med barnen till en härlig hockeydag!

Barn upp till 12 år går in gratis och det går att köpa familjebiljetter för 50 kronor styck.

Besök modo.ebiljett.nu och se till att bli en del av gemenskapen i Hägglunds Arena!