Nytt kontrakt med Magnus Häggström

10 mars 2020 11:30
Herr

MODO Hockey kan idag meddela ytterligare en kontraktsförlängning då Magnus Häggström är klar för spel i MODO Hockey säsongen 2020/2021. ”Vi är glada att Magnus Häggström kommer vara en del av MODO Hockey även den kommande säsongen. Han är en kulturbärare som är viktig både på och utanför isen där han som spelare har sina främsta kvalitéer i det defensiva spelet”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Magnus Häggström, 33, har tagit vägen via ÖSK, Järved och KB65 innan debuten för representationslaget i MODO Hockey kom säsongen 2009/2010. Efter två säsonger flyttade Häggström till Skåne där spel väntade för Rögle BK i HockeyAllsvenskan innan det under samma säsong byttes mot spel i Malmö Redhawks. Där spelade Häggström under fem säsonger innan han återvände till Örnsköldsvik och MODO Hockey inför säsongen 2018/2019. Treårskontraktet som signerades inför den säsongen löper ut efter nuvarande säsong men det står nu klart att Häggström förlänger.

– Det här känns naturligtvis väldigt roligt och det är någonting jag velat och önskat. Det har varit en uppåtgående kurva sett till lagets prestation under de tre senaste säsongerna och nu börjar vi nå dit vi vill vara sedan starten av resan. Det finns en framåtanda som är rolig att vara en del av, kommenterar Häggström till MODO Channel och fortsätter:

– Dialogen har varit bra med både Björn Hellkvist och Fredrik Glader och jag vet var de står så det känns riktigt bra nu när allting är på plats. Vi ska göra något minnesrikt av den här säsongen först och främst och jag ser verkligen fram emot en tight matchserie nu mot Björklöven.

Fler klipp i MODO Channel Premium inför match

"Jobbar hårt i alla lägen"

Sedan återkomsten till MODO Hockey har Magnus Häggström svarat för 39 poäng genom 15 mål och 24 assist. Säsongen i HockeyAllsvenskan 2019/2020 spelade Häggström i snitt 11:00 minuter per match.

– Häggström är en spelare som främst har defensiva uppgifter, jobbar hårt i alla lägen och är en obekväm spelare att möta då han ofta ligger ”på gränsen”. Han är även viktig för nya spelare som kommer till MODO Hockey vad gäller kulturen i laget och vad det innebär att representera klubben. Häggström kommer att betyda mycket för laget både i slutet av den här säsongen och även kommande säsong, kommenterar sportchef Fredrik Glader.

Kontraktet med Magnus Häggström gäller för säsongen 2020/2021.