Damjuniorerna – bäst i landet!
Publicerad: 2023-03-26
NYHET
Vilken fantastisk avslutning på helgen! Våra damjuniorer gjorde allting rätt och gick hela vägen fram och vann U20-cupen, motsvarande SM, efter 8–1 (!) mot AIK i finalen.

Damjuniorernas slutspel har varit en enda lång segerparad.

Gruppspelet i Norrbotten förra helgen slutade med tre vinster, mot i tur och ordning AIK, Haninge och Luleå, och totalt 15–4 i målskillnad. De tre segrarna gjorde att en av fyra semifinalplatser säkrades och den här helgen var det dags för avgörandet.

I semifinalen väntade Troja-Ljungby. Mira Hallin öppnade målskyttet och fyllde även på med ett 2–0-mål innan Troja kom med i målprotokollet i slutet av andra perioden. Lite spänning? Förvisso, men Julia Perjus sköt sedan 3–1 och med bara några minuter kvar fastställde Tea Lökke Nyberg slutresultatet 4–1.

Seger och en plats i finalen, där AIK väntade. Samma AIK som vi slog med 3–2 i kvalspelet. Den här gången var det långt ifrån lika tajt – MoDo visade ingen pardon och vann med hela 8–1 till slut!

Tea Lökke Nyberg (2), Wilma Sundin (2), Ebba Hedqvist, Emma Goding, Julia Perjus och Mira Hallin var målskyttarna och Lisa Jönsson stoppade 18 av 19 skott.

Därmed är MoDo mästare 2023 och bäst i Sverige! Ett stort grattis till alla spelare och ledare som gjort denna framgång möjlig. En imponerande bedrift och ett gott betyg för vår flick- och damverksamhet.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist