Alexander Ytterell värvad till MODO Hockey

15 februari 2021 19:00
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att backen Alexander Ytterell värvas från finska laget KooKoo som är i Finlands högsta liga. ”Alexander är en stabil och erfaren tvåvägsback med en offensiv sida och han är ett riktigt hot med sitt skott. Han är skridskostark och han kommer höja backbesättningen. Vi är otroligt glada över att vi efter en tids arbete har landat honom”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Alexander Ytterell kommer att spela under resterande del av den HockeyAllsvenska säsongen och han kommer också att bidra till MODO Hockey långsiktigt då han är kontrakterad de två kommande åren.

–Jätteglad att få komma hit och få chansen att spela med MODO, en anrik klubb och det känns fantastiskt att få komma dit och hjälpa laget i det läge vi är i nu. För att hålla det kort, jag kommer att bidra med det jag kan bäst: skjuta, passa och åka skridskor, berättar Alexander.

De två senaste säsongerna har Ytterell spelat i lagen KooKoo och Tappara i finska Liiga och innan dess spelade han 102 matcher i SHL med HV71 och Leksands IF. Han har också erfarenhet av spel i HockeyAllsvenskan där han spelat 133 matcher.

– Alexander är en stabil och erfaren tvåvägsback med en offensiv sida och han är ett riktigt hot med sitt skott. Han är skridskostark och han kommer höja backbesättningen. Vi är otroligt glada över att vi efter en tids arbete har landat honom, kommenterar Fredrik Glader