Förlust på bortaplan mot Rögle BK
Publicerad: 2016-01-28

MODO Hockey förlorade kvällens bortamatch mot Rögle BK med 2-1. Ett numerärt överläge fem mot tre visade sig bli matchavgörande i den andra perioden där Rögle tog 2-1-ledning i matchen. Trots hård press i den tredje perioden lyckades MODO inte få pucken förbi en storspelande Lars Volden i Rögle-målet. Periodsiffror, 1-1, 1-0, 0-0. Målskytt för MODO, Shaun Heshka.

MODO Hockey fick en drömstart i torsdagens viktiga bortamatch mot Rögle BK. Trots en pigg start från hemmalaget var det MODO som skulle ta ledningen. Detta då Noah Welch tog sig förbi sin bevakning på vänsterkanten och serverade en omarkerad Shaun Heshka i slottet som säkert kunde placera pucken högt förbi Lars Volden i Rögle-målet till 0-1 efter 4:45.

Rögle skapade en hel del chanser efter målet och fick även utdelning när man utnyttjade ett missat byte från MODO efter 12:37. Rögles Jack Connolly serverade en framrusande Felix Schütz, som via egen skridsko fick pucken i mål mellan benen på Jonatan Bjurö. Målet godkändes efter videogranskning och betydde 1-1 i matchen.

Sammanfattningsvis var det Rögle som hade det spelmässiga övertaget i den första perioden och man tvingade Jonatan Bjurö till en hel del fina räddningar. Skottstatistiken i den första perioden, 11-12.

Storspelande Lars Volden höll MODO borta från mål

MODO Hockey lyfte sitt spel i den andra perioden och tog över matchbilden till stor del. Rögle skulle dock få chansen i spel fem mot tre efter drygt åtta minuter, något man också utnyttjade. Sebastian Wännström sköt direkt från vänster tekningscirkel där Jonatan Bjurö lämnade retur. Fredrik Schütz höll sig framme framför mål på returen och satte sitt andra mål i matchen till 2-1 efter 8:46.

MODO fortsatte ha kontrollen av spelet efter Rögles ledningsmål. Man fick också dubbla chanser i spel fem mot fyra utan att få pucken förbi en storspelande Lars Volden. Rögles målvakt var en stor anledning till att hemmalaget också kunde ta med sig sin uddamålsledning in till pausvilan. Skottstatistiken i den andra perioden, 8-11.

"Det blir ett race fram till sista omgången"

MODO fortsatte sitt fina spel i den tredje perioden och var det bättre laget spelmässigt, pressade i långa stunder Rögle hårt. Trots pressen lyckades man dock aldrig få in en kvitteringspuck utan hemmalaget höll undan och vann matchen tack vare starkt försvars- och målvaktsspel. Trots förlusten var Andreas Johansson positiv i sina kommentarer till CMore efter matchen:

- Det räckte inte ikväll men jag tycker vi är helt överlägsna i den andra perioden. Fram tills de får fem mot tre överläget och även efter. Tredje perioden kan jag inte begära så mycket mer, förutom att många kanske säger att vi måste göra mål. Fortsätter vi spela så här är vi snart ikapp det här laget igen. Vi ska gnugga på till på lördag och bli bättre framför mål. Det här kommer bli ett race ända fram till sista omgången på serien.

MODO Hockeys Ilari Filppula debuterade i kvällens och stod för en klart godkänd insats med flera framspelningar och även bud på mål framåt. Finländaren visade att han kommer bli en tillgång för laget framöver.

Nästa match för MODO Hockey är på lördag på hemmaplan mot Färjestad den 30 januari. Köp biljetter här och stötta ditt favoritlag på plats i Fjällräven Center!