Peter Johansson ny assisterande tränare

9 januari 2021 15:43
Herr

MODO Hockey har under lördagen gjort klart med Peter Johansson som ny assisterande tränare för herrlaget. Peter har lång erfarenhet av tränaryrket och har bland annat varit både assisterande tränare och huvudtränare för Rögle BK.


Peter ”Piva” Johansson ansluter som assisterande tränare för MODO Hockey, det stod klart under lördagen. Peter har lång erfarenhet som tränare inom ishockeyn och har bland annat jobbat både som assisterande tränare och som huvudtränare i Rögle. Han har också haft uppdrag i Norge och Danmark och kommer närmast från en roll som huvudtränare och general manager i Mörrums GoIS.

— Jag är otroligt sugen på att jobba i en stor klubb igen och på en högre nivå än förra säsongen. Alla vet vad MODO Hockey står för och vad de gjort innan och i mina ögon är det en anrik och stor klubb som jag nu ser fram emot att få hjälpa, säger Peter Johansson.

”Har styrkor som kommer bidra”

Peter Johansson kommer ansluta till MODO Hockey under måndagskvällen och tanken är att han ska göra sin första träning tillsammans med laget under tisdag förmiddag, då laget förbereder sig för onsdagens hemmamatch mot BIK Karlskoga.

— Peter är en ledare med bred erfarenhet som har varit med i olika situationer som tränare. Han har styrkor som passar bra in och som vi är säkra på att han kommer bidra med. Han kommer känna sig trygg i hur vi vill spela, då han känner igen spelsystemet från tidigare, säger sportchef Fredrik Glader och fortsätter:

— ”Piva” är en tränare som är duktig på att utveckla individer och han är passionerad i sitt arbete. Han är duktig på att ge feedback och vi får nu in en extra resurs med lång erfarenhet, vilket gör att vi, precis som vi vill, blir tre tränare kring herrlaget.

Kontraktet med Peter Johansson är skrivet säsongen ut.