Björn Edlund inför fredagens match mot Leksand
Publicerad: 2018-11-15
Dam
Damernas uppehåll är äntligen slut och på fredag väntar första matchen där man tar emot Leksands IF i Husumhallen. "Det känns skitkul, äntligen är det match igen. Det har varit rätt spretigt med spelare på flykt som gjort ett jobb för sina länder. Vissa har varit borta lite längre och vissa har varit borta lite kortare. Men det är skönt att vi har börja få tillbaka allihopa och kan träna med full trupp", säger Björn Edlund till MODO Channel.

Efter ett långt uppehåll är det äntligen dags för match igen när MODO Hockeys damer tar emot Leksands IF. Många spelare har varit på landslagsuppdrag men de som har varit kvar har en bra träningsperiod i ryggen.

– Vi har valt att fokusera lite mer på detaljer och grunder i en mindre grupp och jobbat med olika inriktningar. Så som passningar, teknik och avslut. Vi har byggt träningar helt kring det istället för det taktiska som annars. Nu har vi kunnat gå in på detaljnivå och det har varit på både uppskattat och trevligt, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Träningarna som vi har haft nu har varit väldigt bra och spelarna har flygit fram där ute. Ibland har jag känslan av att de tycker det är kul att komma hem också. Det är självklart kul att komma ut och representera sina länder men när de kommer hem igen så blir det en liten energiboost. Det har absolut varit bra fart på träningarna som ligger närmast i tiden.

Vann mot Leksand innan uppehållet

Senast lagen möttes var sista matchen innan uppehållet, den matchen vann MODO Hockey på bortaplan. Tränare Björn Edlund förväntar sig att det är ett hungrigt bortalag som gästar under fredagen.

– Leksand hade tillräckligt med bra chanser senaste och det var en väldigt bra hockeymatch från båda lagen. Vi gjorde mål på våra chanser och de hade såklart chanser som de hade kunnat säta dit. Men vi försvarade oss och hade en väldigt bra målvakt som stod för en bra instas. Eftersom de vart nollade senaste så kommer de finnas en extrem hunger och en väldig desperation hos dem. De kommer inte komma hit med något annat än att de ska åka härifrån med tre poäng, säger Björn Edlund.

Matchbilden, den tror han blir tempofylld.

– Det blir nog samma matchbild som i den förra matchen. Extremt intensivt där det är två lag som kommer spela en väldigt rolig och intressant hockey med hög fart och bra pucksläpp. Det är två puckskickliga lag så jag förväntar mig inget annat än att det kommer bli en hård batalj, säger han.

Några förändringar i truppen

Efter uppehållet är det några förändringar i truppen. Där en spelare är sjuk samt en skadad. I övrigt tas laget ut på matchdagen.

– Vi kommer behöva göra några små förändringar. På kort sikt har Laura Lerchová varit lite krasslig så vi får se där. Sen åkte Marion Allemoz på en smäll i en match när hon var iväg med Frankrike och fick en skada på undre delen av kroppen. Där är det lite mer oklart, säger Björn Edlund.

Se reprisen från onsdagens sändning här

{!B}

Till MODO Channel

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist