Nylander återkallas av Toronto Maple Leafs

12 januari 2015 11:55

William Nylander lämnar MODO Hockey med omedelbar verkan då Toronto Maple Leafs, som Nylander har kontrakt med, valt att återkalla forwarden. "Det ligger tyvärr utanför vår kontroll då reglerna för övergångar är skrivna på det här sättet", säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


William Nylander har gällande kontrakt med NHL-klubben Toronto Maple Leafs vilka nu har valt att återkalla forwarden innan deadline för övergångar när det gäller utlånade spelare. Nylander lämnar MODO Hockey med omedelbar verkan.

– Detta ligger tyvärr utanför vår kontroll då reglerna för övergångar är skrivna på det här sättet, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och avslutar:

– Vi är oerhört stolta och glada att vi hjälpt William till den spelare han just nu är, vilket visar att vi i MODO Hockey jobbar på rätt sätt. Naturligtvis har vi gjort vad vi kunnat för att behålla honom i organisationen då det är en skicklig spelare, men denna fråga är styrd av SHL-avtalet. Vi önskar William lycka till i den fortsatta karriären.

William Nylander spelade 21 matcher för MODO Hockey 2014/2015 och svarade för 20 poäng (8+12).