Hanses nolla bäddade för seger mot Södertälje
Publicerad: 2018-10-24
MODO Hockey studsade tillbaka efter två raka förluster och vann hemma mot Södertälje med 3-0, där Erik Hanses motade 26 skott för sin första nolla för säsongen. Framåt gjorde MODO Hockeys mål av Jonathan Johnson, Magnus Häggström och Patrik Karlkvist.

Den första perioden var till stora delar hemmalagets där man sköt hela 17 skott på mål. MODO hade mycket av spelet men de första minuternas bästa chans hade Södertälje på ett närskott från högerkanten, men Erik Hanses stod för en fin sidledsförflyttning och plockade skottet.

MODO fortsatte vara det spelförande laget och skapade flera långa anfall i Södertäljes zon. Till slut kom också målet men det var inte på ett långt anfall utan en snabb spelvändning efter vänsterkanten. Tommy Enström hittade fram till Jonathan Johnson som i tre mot två-läge avslutade själv med ett distinkt, vackert skott i första krysset.

Bara minuten efter ledningsmålet trodde de flesta att MODO och Daniel Sylwander hade utökat sin ledning men efter lång videobedömning dömdes målet bort för offside i målgården.

Häggström målskytt sent i andra perioden

Det spelmässiga övertaget för MODO Hockey var inte lika tydligt i den andra perioden men det var ändå hemmalaget som var de som hade det mesta av spelet. Perioden blev rejält sönderryckt av ett stort antal utvisningar för de båda lagen, där de båda målvakterna stod för några fina räddningar i respektive numerära underlägen.

Trots över totalt 30 skott i mittenakten så såg perioden länge ut att bli mållös men i en snabb spelvändning där Henrik Björklund drev upp efter högerkanten och hittade in i slottet till Magnus Häggström så kunde MODO göra 2-0 på Häggströms snabba skott efter isen mot bortre stolpen.

Hanses med nollan

Södertälje kom ut till den tredje perioden och försökte sätta högre press på MODO och på så sätt få till en reducering i matchen. Man skapade några bra skottlägen men MODO låg bra i skottlinjen och de skott som gick i genom de kunde Erik Hanses rädda.

När Lukas Wernblom blev utvisad med fyra minuter kvar fick Södertälje sin chans och tog ut målvakten för att spela sex mot fyra. MODO kämpade heroiskt och Hanses spikade igen i målet och man kunde stå emot forceringen.

När MODO blev fulltaligt kunde Patrik Karlkvist fastställa slutresultatet till 3-0 med ett skott i tom kasse från egen zon och med det fick MODO med sig tre poäng och Erik Hanses höll säsongens första nolla.

Nu väntar två raka bortamatcher innan MODO åter vänder hemåt för match mot AIK nästa fredag i Fjällräven Center. Har du inte redan din biljett säkrad till den matchen kan du köpa den på modo.ebiljett.nu.